avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala?

Am intalnit doua situatii diferite cu privire la semnarea procesului verbal al Adunarii Generale: intr-un caz procesul verbal era semnat de toti proprietarii care au participat la Adunarea Generala (de multe ori se alerga dupa ei la sfarsit ca oamenii, fiind multi, se grabeau sa plece), iar in al doilea caz procesul verbal era semnat numai de membrii comitetului executiv, tocmai pentru a se evita imbulzeala de la final la semnat si plecarea celor mai grabiti inainte de a semna dar si din considerentul ca semnaturile membrilor comitetului executiv, alesi tot de AG, sunt suficiente pentru a certifica veridicitatea inscrisurilor, a hotararilor sau deciziilor adoptate.
Intrebarea mea este cum este corect, este obligatoriu sa semneze toti proprietarii prezenti sau este suficient sa semneze doar membrii comitetului executiv?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele de aplicare a legii 230/2007, prevad pentru adunare generala de constituire a asociatiei obligativitate ca toti participantii la adunare sa semneze procesul verbal:
Art. 7. -
(1) Acordul proprietarilor privind constituirea asociaţiei de proprietari se consemnează într-un proces-verbal al adunării generale de constituire, întocmit în două exemplare originale, semnate de toţi proprietarii care şi-au dat consimţământul

Pentru celelalte adunari generale tot normele prevad obligativitate ca procesul verbal sa fie semnat de membrii comitetului executiv:
Art. 25. -
(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.
Am sa completez raspunsul lui @adriantot cu o procedura (am inceput sa am o obsestie pentru termenul asta, dar asta-i situatia!!!) menita sa inlature orice suspiciune asupra legalitatii desfasurarii unei AG si a hotararilor care s-au luat in ea.
Ma refer la AG obisnuite, nu la cele de infiintare AP si anume:
- se pregateste si un tabel pentru semnaturi in capul caruia se specifica ca "urmatorii au participat la AG in data de........, privind ordinea de zi prevazuta in PV al AG", se semneaza de catre participantii la AG pe masura ce se aduna, deci la inceputul desfasurarii AG si acest tabel se anexeaza la PV intocmit si semnat de membrii CE si presedinte.
asa fac si eu elga
Participantii la AG semneaza procesul verbal, tocmai pentru a impiedica orice hotarire arbitrara a comitetului executiv. Stim cu toti ce pot face unii dintre dumnealor. La noi se semneaza la final, dupa ce am agreat cu totii ceva. Se trage bara dupa ultima semnatura.
Oricum, participarea este slaba, oamenii nu sunt interesati de ce e in afara apartamentelor lor decit daca ceva ii arde la buzunar. Multe mentalitati invechite ce vad ca nu se schimba si pace. Si au trecut atatia ani... mai mult de 20 cat a zis Brucan.
tabelul semnat ..va fi completat cu semnaturi..prin colindul pe la usile celor absenti..astfel intrunind ..majoritatea
UN proces verbal este semnat la sfarsitul procesului,tocmai pt a nu fi modificat acel PV si a se constata real nr de participanti
Aceasta procedura,..apare in modul de completare al PV,Legea 230 stipuleaza ca trebuie stipulati membrii comitetului.
Altfel ,dle ADRIAN,care ar fi deosebirea dintre o sedinta a comitetului si alta generala??????

Alte discuții în legătură

Sedinta adunare generala Bobu_M Bobu_M La inceperea sedintei de la adunarea generala a asociatiei pentru anul 2013, au fost alesi 3 membrii din asociatie pentru redactarea procesului verbal. Dupa ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de constituire comitet executiv SimonaBardea SimonaBardea Bune seara! Am constituit adunarea generala si peste jumatate din locatari au votat cu noul comitet executiv al asociatiei, dar in momentul cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)