avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... proces verbal de constituire comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

proces verbal de constituire comitet executiv

Bune seara!
Am constituit adunarea generala si peste jumatate din locatari au votat cu noul comitet executiv al asociatiei, dar in momentul cand ne-am prezentat la administrator (pe el nu dorim sa-l schimbam) acesta nu a vrut sa ne stampileze procesul verbal.
Ce este de facut in continuare?
Sau care este procedura corecta?

Multam!
Cel mai recent răspuns: RaDracones , utilizator 08:52, 26 Mai 2010
Administratorul ,in conformitate cu dispozitile L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 are calitatea de simplu angajat al asociatiei de proprietari,respectiv ,acestuia ii revoine obligatia sa execute hotararile adunarii generale
De altfel ,
Art 18 (6) din HG nr 1588/2007 Stampila asociatiei de proprietari se pastreaza si se foloseste numai de catre presedinte sau de vicepresedinte

astfel incat responsabilitatea asumata de administrator ,respectiv de detinere stampila ,constituie incalcarea dispozitiei in vigoare
Daca ati votat un Comitet Executiv si numai atat atunci unul din membri Comitetului Executiv trebuie ales (in sedinta Comitetului Executiv) Presedinte.

ATENTIE!
Procesul verbal trebuie sa fie semnat de membri prezenti la Adunarea Generala.
Nu este necesara stampilarea de catre Administrator.
De asemenea, la sfarsitul procesului verbal se va semna de membri Comitetului Executiv.

IMPORTANT
- Toate procesele verbale ce tin de Asociatie se inscriu intr-un registru, nu pe foi volante. Registrul se numeroteaza si se leaga.
Cu alte cuvinte si procesul verbal al Adunarii Generale de care vorbiti tot in registru se trece.
- Cum a spus si colega, Administratorul este angajat al asociatiei, executantul deciziilor Adunarii Generale si a Comitetului Executiv.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
RaDracones, utilizator
Corect stampila sta la presedinte si nu la administrator. Apoi procesele verbale nu se stampileaza, ci se semneaza.
Conform legii 230/2007:
Art. 25.(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.

Scrie negru pe alb: se semneaza de membrii comitetului, nu stampila, nu proprietarii prezenti la adunare...
Daca sunt de profesie contabil, pot sa fiu casierul asociatiei si administratorul sa intocmeasca decat listele de intretinere si altele?

Multumesc!
adriantot a scris:

Conform legii 230/2007:
Art. 25.(4) Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociaţiei de proprietari, se semnează de către toţi membrii comitetului executiv şi se comunică, în scris, tuturor proprietarilor.

Scrie negru pe alb: se semneaza de membrii comitetului, nu stampila, nu proprietarii prezenti la adunare...


Corect dar daca-mi permiteti, semnarea de catre membri prezenti la Adunarea Generala este o dovada ca au si fost prezenti. Am observat ca in multe Asociatii se practica Adunari Generale Fictive in care presedintele sau administratorul umbla din usa in usa pana obtin numarul de semnaturi necesare si de obicei lumea semneaza ca sa scape de deranj. Si apoi... cine sta sa citeasca 2-3 pagini scrise.
Semnarea de catre membri prezenti a procesului verbal este si o acoperire pentru membri Comitetului Executiv in sensul in care nu pot fi acuzati ca nu au desfasurat o Adunare Generala ci au facut totul "pe genunchi".

Alte discuții în legătură

Schimbare presedinte asociatie Ionelus Ionelus Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu informatii pe scurt, legat de ce pasi trebuie urmati pentru a putea schimba un presedinte de bloc. In ... (vezi toată discuția)
Cine semneaza procesul verbal la adunarea generala? severinvlad severinvlad Am intalnit doua situatii diferite cu privire la semnarea procesului verbal al Adunarii Generale: intr-un caz procesul verbal era semnat de toti proprietarii ... (vezi toată discuția)
Sedinta comitet executiv, schimbare presedinte si casier vicar vicar Buna ziua incerc sa va spun pe scurt povestea,in speranta ca voi primi niste raspunsuri sucinte si pertinente: S-a facut sedinta adunarii generale,la care ... (vezi toată discuția)