avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sedinta comitet executiv, schimbare presedinte si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sedinta comitet executiv, schimbare presedinte si casier

Buna ziua
incerc sa va spun pe scurt povestea,in speranta ca voi primi niste raspunsuri sucinte si pertinente:
S-a facut sedinta adunarii generale,la care bineinteles ca au participat catva locatari.
Presedintele a anunatat ca nu mai vrea sa continue ,motiv pentru care se alege un nou presedinte,cum ne sta obiceiul nimeni nu a vrut din varii motive.
Cel care "ne-a salvat" este un locatar care se cearta cu toata lumea din nimic si care nu respecta nici o regula.Acest domn o are pe sotie casiera,care nici domnia sa nu respecta regulile stabilite si votate de catre comitet( incaseaza intretinerea la usa apartamentului,cu instiintarea locatarilor pe usa de la bloc ca la ap.nr..... se incaseaza sumele,nu vine la program sus unde este amenajata casieria,nu duce banii in banca decat o data pe luna,nu preda actele contabilei cand i le solicita, dumneaei fiind bolnava il trimite pe barbatasu' sa incaseze in 99% din timp,individul injurand oamenii si purtandu-se agresiv verbal cu locatarii si exemplele pot continua).
Acum sa revin,acest domn a recunoscut ca habar nu are ce trebuie sa faca in calitate de presedinte,eu intreb urmatorul lucru: cum se poate convoca sedinta de comitet dat fiind faptul ca se doreste schimbarea rapida a lui din functie si pe cat posibil si schimbarea sotiei din casierie si cine alege presedintele comitetul sau adunarea generala( in cazul nostru la teminarea sedintei cand lumea a plecat au ramas doar catva din comitet care au decis(ei spun ca s-a votat).
multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
vicar, utilizator
Cel mai recent răspuns: vicar , utilizator 09:00, 30 Martie 2016
1-Pentru a stapani dipozitiile in vigoare=drepturi si obligatii proprietari,studiati temeinic disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
2-Presedintele de asociatie este numit de catre participantii la adunarea generala
Participantii la adunarea generala au interesul sa numeasca in functia de presedinte persoana responsabila,care are interes,decenta ,care isi poate exercita functia cu respect si cu buna credinta
Nu constituie temei numirea unei persoane care detine antecedente in lipsa de comunicare si nerespectarea dispozitiilor in vigoare
3-Adunarea generala poate fi convocata pentru situatii speciale de catre comitetul executiv sau de catre 20 % dintre proprietari
Multumesc pentru raspuns,imi permit sa va mai intreb : cum se poate convoca sedinta de comitet daca presedintele nu vrea?
(2) Sedintele comitetului executiv se desfasoara lunar si sunt legal întrunite daca jumatate plus unu din numarul membrilor sai sunt prezenti. Sedintele comitetului executiv pot fi convocate de presedintele asociatiei de proprietari sau de jumatate plus unu din numarul membrilor sai.

pt. documentare aveti legea 230/2007 si H.G. 1588/2007 înfiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
sugestie: sa plateasca toti locatarii intretinerea la banca si se desfiinteaza functia de casier.
Cunosc practic o atfel de situatie.

vicar a scris:
Cel care "ne-a salvat" este un locatar care se cearta cu toata lumea din nimic si care nu respecta nici o regula.

Pai de ce l-ati ales presedinte daca stiati ce "calitati" are?
Presedinte se alege de adunarea generala si nu este "numit" de cineva, asa cum gresit insista @ynocentta.
Comitetul executiv sa convoace acum o noua adunare generala si sa aleaga un nou presedinte daca acesta nu se pricepe si este plin de calitatile descrise de dumneavoastra.



Alte discuții în legătură

Proces verbal de constituire comitet executiv SimonaBardea SimonaBardea Bune seara! Am constituit adunarea generala si peste jumatate din locatari au votat cu noul comitet executiv al asociatiei, dar in momentul cand ne-am ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu tomasso tomasso Reprezinta un abuz atitudinea presedintelui asociatiei de proprietari de a interzice autoritar participarea membrilor asociatiei la sedinta com. executiv ... (vezi toată discuția)