avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perioada de prescriptie in noul cod penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Perioada de prescriptie in noul cod penal

Vreau sa stiu si care sunt incadrarile si perioadele de prescriptie pt infractiunile de inselaciune,evaziune fiscala si spalare de bani in noul cod penal care intra in vigoare la 1 februarie 2014.............
Cel mai recent răspuns: dulshe , utilizator 15:33, 1 Februarie 2014
Infractiunile de evaziune fiscala si spalarea de bani sunt prevazute in legi speciale.Precizati la ce fel de prescriptie va referiti, a raspunderii penale, a executarii pedepsei. Incercati sa formulati o intrebare clara si precisa pentru a va raspunde cineva.
prescrierea faptelor.........cred ca e acelasi lucru cu prescriptia raspunderii penale
Vedeti ca in functie de situatie poate fi vorba de o infractiune continua si in acest caz termenul de prescriptie a raspunderii penale curge de la ultimul act material.
Doar daca ultimul act material a fost savarsit si v-ati oprit se poate sa incepeti calculul corect.
In plus, este bine sa stiti ca prescriptia speciala va poate ajuta deoarece sunt foarte rare cazurile in care nu se face niciun act de urmarire penala atat de multi ani.
Analizati si art 124 CP.
pe noul cod penal care e incadrarea la evaziunea fiscala am prejiticiu zece mi de euro ... si la spalarea de bani ce incadrare e ?
care sunt legile speciale ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptelor in noul cod penal urgent clr2607 clr2607 Buna seara.Trebuie sa stiu:in cati ani se prescriu faptele in noul cod penal care intra in viigoare in 2014 in ceea ce priveste infractiunile de ... (vezi toată discuția)
Se poate muta dosarul penal la un alt parchet ? liviu01 liviu01 buna seara .........am o intrebare...se poate muta un dosar penal care este in curs de cercetare dintr-un judet in altul? ce demersuri trebuie sa fac? dupa ... (vezi toată discuția)
Prescriere fapta penala piticutu3 piticutu3 as dori sa stiu in cat timp se prescre infractiunea de talharie si evaziune fiscala. Multumesc (vezi toată discuția)