BUNA SEARA! Cumnata mea e bolnava de cancer de gradul 4, doctorii nedandu-i decat 5 luni cel mult de viata. Problema e ca nu vrea sa-si lase problemele nerezolvate, ea avand 2 copii si pentru ei, 2 case de impartit: un apt cu 4 camere in Bucuresti si o casa la tara. intrebarea mea este, desi sotul ei traieste, nu sunt despartiti, isi poate face un testament prin care ii lasa baiatului apt din capitala si 25% cota din casa de la tara, fetei revenindu-i 75 % din casa de la tara? se poate face un asemenea act la notar? va multumesc
daca bunurile sunt proprietate exclusiva poate dispune de acestea cum doreste,daca au fost dobandite in timpul casatoriei si sotul a avut o contributie la dobandirea bunurilor,poate dispune doar de cota parte ce-i revine.
sunt bunurile ei si ale sotului ei, dar si acesta este de acord cu acest testament. casa de la tara este mult mai mare ca suprafata, dar nu cred ca la valoare mai mare. ce se poate face?
Ar fi bine ca ambii parinti sa dispuna de bunuri si sa le transmita copiilor. Ramane de vazut sub e forma, in functie de cotele de proprietate. Sa mearga impreuna la notar
Notarul ii va spune ca daca primeste bani sa vanda.
Daca nu primeste bani sa doneze sau sa faca testament.
Ar trebui sa afle de la avocat ce sa faca intrucat notarul face actul care ii este cerut.
Adica trebuie sa stie ce act sa faca cand merg la notar deoarece notarul nu accepta acte simulate daca ar fi vorba de un alt act decat cel care ar fi conform vointei reale a partii.
Testamentul se poate si revoca...
Testament
ionutyahoocoom
buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca
luiza44
sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui.......
va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)