avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope uzate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope uzate

buna ziua. in data de 07.09.2013 in jurul orei 01-30 am fost oprit de catre un echipaj al politiei rutiere pe A2. mentionez ca lucrez ca sofer profesionist.i-am prezentat actele agentului dupa care acesta a retinut talonul de la remorca motivand ca anvelopele prezinta rupturi si tot odata mi-a dat amenda dar nu pe firma ci pe mn(sofer) este corecta decizia?nu trebuia amendata firma? si in plus anvelopele nu sunt uzate nici macar 50%.nu s-au facut poze si nici nu s-a masurat gradul de uzura.pot face contestatie?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:51, 7 Octombrie 2013
Faceti masuratorile privind adancimea profilului tuturor anvelopelor la o unitate autorizata (service, reprezentanta, etc) si incheiati un proces verbal de constatare. Acest act constituie baza contestarii procesului verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sancţiune pentru uzura cauciucurilor marcaurelio marcaurelio Salve! Am o întrebare: am fost oprit vara aceasta de către un echipaj de la poliţia rurală şi au vrut să-mi dea amendă pt.un presupus bec ce nu ... (vezi toată discuția)
Uzura minima anvelope sasugorj sasugorj Buna ziua.Un cunoscut a fost oprit de un agent sef de la un post local de politie,amendat si i s-a retinut cert de inmatriculare dupa ce agentul a masurat cu o ... (vezi toată discuția)
Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)