avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... procedura simplificata?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

procedura simplificata?

Conform legii insolventei, in cazul in care unul dintre asociati a mai avut parti sociale intr-o firma ce a intrat in faliment, in cazul insolventei acea firma va intra automat in procedura simplificata.
Ce se intampla totusi in cazul in care unul dintre asociati a fost actionar candva intr-o firma ce a intrat in faliment dar si-a cesionat partile sociale inainte ca cererea de insolventa sa fie facuta, practic el nefiind asociat la momentul declararii insolventei. Este necesara declararea acestei situatii sau se considera ca nu se aplica articolul din lege?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 16:52, 26 Martie 2009
Din pacate intrebarea este foarte neclara.
Nu are nici o importanta la momentul declansarii procedurii de insolventa cine sunt sau cine au fost actionari/asociati intr-o firma.
Procedura simplificata se aplica conform art 1 din leagea 85/2006 astfel:
"(2) Procedura simplificată prevăzută de prezenta lege se aplică debitorilor aflaţi în stare de insolvenţă, care se încadrează în una dintre următoarele categorii:
a) comercianţi, persoane fizice, acţionând individual;
b) asociaţii familiale;
c) comercianţi care fac parte din categoriile prevăzute la alin. (1) şi îndeplinesc una dintre următoarele condiţii:
1. nu deţin nici un bun în patrimoniul lor;
2. actele constitutive sau documentele contabile nu pot fi găsite;
3. administratorul nu poate fi găsit;
4. sediul nu mai există sau nu corespunde adresei din registrul comerţului;
d) debitori care fac parte din categoriile prevăzute la alin. (1), care nu au prezentat documentele prevăzute la art. 28 alin. (1) lit. b), c), e) şi h) în termenul prevăzut de lege;
e) societăţi comerciale dizolvate anterior formulării cererii introductive;
f) debitori care şi-au declarat prin cererea introductivă intenţia de intrare în faliment sau care nu sunt îndreptăţiţi să beneficieze de procedura de reorganizare judiciară prevăzută de prezenta lege. "
Conform legii, nu se poate intra in reorganizare daca un asociat al firmei a mai fost actionar intr-o alta firma ce a dat faliment. In acest caz se intra automat in procedura simplificata. Doar ca acest asociat a fost asociat in acea alta firma inainte ca acea firma sa intre in insolventa, el cesionandusi partile sociale inainte de acest termen.
Conform legii, nu se poate intra in reorganizare daca un asociat al firmei a mai fost actionar intr-o alta firma ce a dat faliment.

nu cunosc aceasta prevedere poate imi spuneti si de unde ati luat-o in schimb va mai citez din lege
"(4) Nu vor putea propune un plan de reorganizare debitorul care, într-un interval de 5 ani anteriori formulării cererilor introductive, a mai fost subiect al procedurii instituite în baza prezentei legi şi nici debitorul care a fost condamnat definitiv pentru falsificare sau pentru infracţiuni prevăzute în Legea nr. 21/1996 sau ai cărui administratori, directori şi/sau asociaţi au fost condamnaţi definitiv pentru: bancrută frauduloasă, gestiune frauduloasă, abuz de încredere, înşelăciune, delapidare, mărturie mincinoasă, infracţiuni de fals ori infracţiuni prevăzute în Legea nr. 21/1996, în ultimii 5 ani anteriori deschiderii procedurii. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarearea falimentului unui srl jblt jblt Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire: eu sunt administratorul unui srl, avem datorii de 4500 la fisc, si 3500 la conta, pot sa initiez eu procedura ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi facuti de o firma ca sa isi declare insolventa ContSters266112 ContSters266112 Buna dimineata, Care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca o firma pentru a-si declara insolventa? Se poate cere in aceiasi zi insolventa si ... (vezi toată discuția)
Cum se declanseaza procedura de faliment? otylya otylya Procedura de faliment este declansata de administrator sau alte organe? Si in ce conditii? Multumesc (vezi toată discuția)