avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi autor youtube
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi autor youtube

Buna ziua,
Am urmatoarea problema...
In urma cu o luna de zile mi-am deschis un canal pe youtube. In urma cu 2 saptamani acest canal mi-a fost inchis de catre youtube la solicitarea lui "Ion Creanga".. pe motiv ca el are drepturi de autor pe ceea ce eu am creat. Nu-l cunosc pe acest om.
Ca sa dau un exemplu...
Sa zicem ca eu sunt Tudor Chirila si am drepturi de autor pe ceea ce compun si cant. Imi deschid un canal pe youtube si vine domnul "Ion Creanga" si solicita sa imi fie inchis canalul pentru ca el are drepturi de autor pe toata munca mea.
Precizez ca "Ion Creanga" este numele pe care youtube mi l-a trimis ca fiind cel care a cerut inchiderea canalului meu.
Ce se poate face in acest caz?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:06, 14 Octombrie 2013
Youtube nu e in masura sa determine cine detine drepturile de autor, de asemenea nu e in masura sa medieze litigiile privind detinerea drepturilor.
In situatia descrisa de dvs, cel mai probabil ati primit cereri de stergere a continutului, iar la primirea a trei cereri de acest fel, contul dvs este suspendat si tot continutul video va fi sters.

Pentru alte detalii va rog sa accesati urmatorul link: [ link extern ]
Am citit in mare pe acolo si se mentioneaza ca ar trebui sa primesc notificari asupra faptului ca cineva m-a reclamat.
Notificari pe care nu le-am primit.
Exista posibiliatea de a afla cine este acest "Ion Creanga" si de a-l actiona in judecata pentru incalcarea drepturilor de autor?
Mai multe detalii aveti la sectiunea Drepturi de autor/ subsectiunea Asistenta si remedierea problemelor.
Ca sa vin in ajutorul dvs accesati si acest link : [ link extern ]

O seara buna !
Cred ca ar trebui sa faceti o comunicare catre youtube, sa ii anuntati ca sunteti autorul materialelor postate (daca aveti ceva dovezi ar fi si mai bine) si ca este foarte posibil sa fiti victima unui abuz.
A mai fost pe forum o discutie asemanatoare,in care X-ulescu din State intr-un caz asemanator,doar ca era vorba de cateva foto,cerea si daune,insistand chiar si cu ceva forme legale trimise pe mail de avocatul ...si etc,si situatia pana la urma a fost clarificata,era o smecherie...acolo cineva a explicat ca oricine face 'upload' de poze filmulete etc pe youtube renunta automat la drepturile de autor,deci you tube este un site public in care filmuletele si tot ceea este pus au drepturi de autor NULE...
Eu sincer nu am citit termenele si conditiile lor,deci vorbesc din ceea ce am citit

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca folosesc video si foto fara sa consult autorul? IoanVictor IoanVictor Buna ziua, Sunt jurnalist si creez foarte mult continut video. Avand in vedere ca nu am o pregatire pe domeniul juridic as vrea sa stiu daca este vreun loc ... (vezi toată discuția)
Legat de drepturile de autor pe muzica JustIrinel JustIrinel Buna ziua, as avea si eu cateva nelamuriri, sunt DJ si Youtuber in acelasi timp,obisnuiesc sa iau melodii sa le mixez si sa le postez pe canalul de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Camelia8805 Camelia8805 Buna ziua! Am ceva nelamuriri in legatura cu drepturile de autor, mai exact violarea acestora. Sunt pasibila de amenda sau alt fel de sactiune in cazul in ... (vezi toată discuția)