avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Legat de drepturile de autor pe muzica
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Legat de drepturile de autor pe muzica

Buna ziua, as avea si eu cateva nelamuriri, sunt DJ si Youtuber in acelasi timp,obisnuiesc sa iau melodii sa le mixez si sa le postez pe canalul de youtube.Acum problema e ca stiu ca sunt sub legea dreptului de autor,chiar daca se sterg ca apartin cuiva sau se inchide contul pot fi dat in judecata.
am citit o lege care spune ca :
(2) In cadrul unei actiuni referitoare la incalcarea drepturilor protejate de prezenta lege si ca raspuns la o cerere justificata a solicitantului, instanta are dreptul sa solicite furnizarea informatiilor privind originea si retelele de distributie a marfurilor sau a serviciilor care aduc atingere unui drept prevazut de prezenta lege, fie de la faptuitor, fie de la orice alta persoana care:
a) a detinut in scop comercial marfuri-pirat;
b) a utilizat in scop comercial servicii prin care incalca drepturile protejate de prezenta lege;
c) a furnizat, in scop comercial, produse sau servicii utilizate in activitati prin care se incalca drepturile prevazute de prezenta lege;
d) a fost indicata, de oricare dintre persoanele prevazute la lit. a), b) sau c), ca fiind implicata in producerea, realizarea, fabricarea, distribuirea sau inchirierea marfurilor-pirat ori a dispozitivelor-pirat de control al accesului sau in furnizarea produselor ori serviciilor prin care se incalca drepturile protejate de prezenta

EU acele piese nu le folosesc in mod comercial ci doar de promovare,nu vand,nu ofer spre descarcare acele piese,youtube acordand drepturi autorului de drept sa puna reclame.

Deci intrebarea mea este,conform legilor romaniei in vigoare , pot pati ceva urat sau doar sa mi se stearga continutul?

Multumesc pentru timpul acordat. :((
Cel mai recent răspuns: ContSters327136 , utilizator 10:54, 27 Iulie 2014
ar fi bine sa obtineti acordul celor care au drept de autor pentru melodii....
totusi, exista posibilitatea sa alegeti pentru mixaj x% dintr-o melodie si sa o combinati cu x% din alte melodii... nu stiu exact cat x% e permis (parca 1%) si atunci nu veti fi acuzat de nimic. plus: mixajul dv ar putea rezulta o opera noua...
poate e mai bine sa adresati intrebarea la categoria "drept de proprietate intelectuala" - tot pe acest forum...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi autor youtube mastera mastera Buna ziua, Am urmatoarea problema... In urma cu o luna de zile mi-am deschis un canal pe youtube. In urma cu 2 saptamani acest canal mi-a fost inchis de ... (vezi toată discuția)
Este trimiterea de emailuri care contin poze si clipuri video gasite on-line (cu link-uri la sursa originală) o încalcare a drepturilor de autor? g_maria g_maria Sa presupunem că firma X dorește să ofere un serviciu care: - trimite periodic emailuri care au in continut previzualizari de imagini gasite pe Google ... (vezi toată discuția)
Este legal sa preiei cartile de pe scribd adrian_avram adrian_avram Scribd.com este unul dintre cele mai cunoscute site-uri din lume, de unde poti prelua diverse carti si documente scanate. Pe acest site sunt incarcate si o ... (vezi toată discuția)