avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM art.65 (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM art.65 (1)

buna ziua
lucrez la o firma de paza pe RU si am intampinat o situatie in legatura cu un angajat. daca sa desfintat un post de lucru cu data de 01.10, si nu am stiut ca se va desfinta inainte cu 20 de zile lucratoare pentru a acorda preavizul angajatului.
intrebarea mea este daca pot desface contractul individual de munca cu art. 65(1), respect procedura ii acord preaviz de 20 de zile lucratoare dar aceste 20 de zile lucratoare il folosesc la un alt obiectiv. deci kla sfarsitul preavizului pot inceta contractul cu art.65 ca acesta sa poata beneficia de somaj. Va rog frumos spuneti-mi detaliat pasii pentru aceasta situatie pentru a fi conform normelor legale.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:24, 14 Octombrie 2013
Locul de munca in c.i.m. care este ? Din ce am inteles eu , se doreste modificarea locului de munca pe durata preavizului.
in CIM nu este specificat cu exactitate locul de munca, este scris ca isi va desfasura activitatea la obiectivele cu care firma are contracte si ca salariatul isi va desfasura activitatea in functie de solicitarea si nevoile unitatii. Firma a pierdut contractul cu un obiectiv, proprietari obiectivului nu au anuntat cu o luna inainte ca nu mai doresc sa ne continuam activitate la obiectivul lor ceea ce eu nu mai pot sa acord preavizul de 20 de zile angajatului meu, de aceea il trimit la un alt obiectiv pana se implinesc cele 20 de zile de preaviz si sa inchei relatia de munca cu angajatul meu.
Intrebarea mea este daca este legal si corect in situatia de fata sa inchei CIM cu art. 65 din codul muncii.
va multumesc anticipat!
Va rog sa-mi raspunde-ti la mesajul de mai sus!
Va multumesc anticipat.
Da, il puteti muta la un alt obiectiv. Inteleg ca sunteti firma de paza.
Daca i-ati introdus o astfel de clauza, de mobilitate, ar trebui sa ii acordati si prestatii suplimentare in bani sau natura, conf art 25 alin 1 CM.
Ceea ce este prevazut in c.i.m. nu este o clauza de mobilitate in sensul art.25 C.mun.
Neacordarea preavizului poate duce la nulitatea concedierii.

Stabilirea locului muncii sau a unui loc de muncă înseamnă precizarea cel puţin a următoarelor elemente: a localităţii, a unităţii sau subunităţii (secţiei, atelierului, departamentului, direcţiei, serviciului, biroului); dacă munca se va: presta în mod stabil la sediul unităţii sau subunităţii ori în afara ei (în alte puncte de lucru, din aceeaşi localitate sau chiar în alte localităţi).

In speta, angajatul poate fi trimis sa-si desfasoare activitatea la un alt obiectiv.

Alte discuții în legătură

Art.65. desfintarea postului alina_hedesan alina_hedesan Buna, As avea nevoie de sfaturile dumnevoastra cu privire la situatia mea,am fost anuntata verbal pe data de 21.11.08 de desfintarea postului meu de la data ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa beneficiez de somaj daca am fost in ccc? CURALA CURALA Sa-mi spuna si mie cineva va rog ce drepturi am.Am fost angajata la o firma si am avut perioada suspendata pentru copil de 2 ani concediu de crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de crestere copil lore-geta lore-geta Buna ziua, In data de 31.08.2013 fetita mea face 2 ani.Firma la care am lucrat nu mai poate sa ma primeasca inapoi, desfintarea postului ocupat de mine.Stiu ... (vezi toată discuția)