avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... SUSPENDARE PERMIS
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

SUSPENDARE PERMIS

Daca ai fost amendat , ti s-a suspendat permisul de circulatie , nu ai cistigat in instanta contestatia impotriva Procesului Verbal de Contraventie si nu te duci sa duci Permisul de Conducere la Politie ce ti se poate intimpla?
Cum este reglementata aceasta fapta?
Nu ar trebui ca Politia sa te "execute", sa trimita executorul sa iti ridice Permisul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters54906 , utilizator 15:13, 26 Martie 2009
Buna ziua.Art.103 din OUG nr.195/2002 prevede:
(3) In cazurile prevazute la alin.(1) si (2) hotararea de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se comunica titularului de catre serviciul politiei rutiere, care are in evidenta contravenientul, in termen de 10 zile de la data constatarii ultimei contraventii.
(4) Punctele de penalizare se anuleaza la implinirea termenului de 6 luni de la data constatarii contraventiei.
(5) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce anuleaza toate punctele de penalizare acumulate pana in acel moment.
(6) In cazurile prevazute la alin.(1), contravenientul este obligat sa se prezinte la unitatea de politie pe raza careia domiciliaza sau, dupa caz, are resedinta, in termen de 5 zile de la primirea instiintarii scrise, pentru a preda permisul de conducere.
(7) Neprezentarea contravenientului in termenul prevazut la alin.(6), in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, prevazuta la alin.(1) lit.a) si b).
Multumesc pentru mesaj.
Dar daca eu il predau peste x ani cind nici nu mai pot sa conduc?
Pedeapsa e tot prelungirea suspendarii cu 30 de zile?
Atentie, daca va verifica cand sunteti oprit in trafic, ori in caz de accident, puteti avea norocul sa fiti nefericitul subiect activ al infractiunii prevazute de art. 86 alin. 2 din OUG 195/2002 republicata (conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de catre o persoana careia i-a fost suspendat dreptul de a conduce in Romania 6 luni - 3 ani sau amenda).

Av. Adrian Posdarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto elena amaricai elena amaricai daca ai permisul suspendat de 2 ori in 6 luni pentru depasire viteza ce se poate intimpla? (vezi toată discuția)
Suspendare permis pe 90 de zile Cimss Cimss Buna ziua, As avea si eu o nelamurire, am fost cercetata intr-un dosar penal pentru punere in circulatie a unei autotutilitare la care i-au expirat ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis auto in 30 zile fata de 60 cat este suspendat marza18marius marza18marius Buna Ziua, Am avut permisul suspendat pt accident neacordare de prioritate 60 zile si vreau sa dau examen ca sa-l pot recupera in 30 de zile. Exista insa o ... (vezi toată discuția)