Buna ziua, In luna mai 2013 am depus actele pe noul cod de procedura civila pentru obtinere pensie de intretinere pt. copiii mei minori - gemeni de la tatal lor. Mentionez ca suntem in stadiul de administrare probe, interogatorii, martori, tendinta paratului este de tergiversare a cauzei. In luna noiembrie 2013 copiii mei vor implini 18 ani, sunt elevi in clasa a XII-a si isi vor continua studiile.
Va intreb ce se va intampla daca nu se solutioneaza dosarul pana la majoratul copiilor ? procesul va decurge normal in continuare, va avea o finalitate, respectiv se va stabili aceasta pensie de intretinere ? Mi-e teama ca problema sa nu ramana nerezolvata o data de copiii implinesc 18 ani, adica peste cca 1 luna de zile. Multumesc
Pensia de intretinere este datorata si dupa implinirea varstei de 18 ani, prin exceptie, in situatia in care este intrunita stare de nevoie ( nu sunt realizate venituri ) si sunt continuate studiile .
Multumesc pt. raspuns . mai am nevoie doar de o clarificare.
In situatia data, procesul pt pensie fiind deja demarat din luna mai si actualmente in curs de desfasurare, daca copiii implinesc 18 ani in timpul acestui proces initiat de mine - mama lor,
se va da oricum solutia in aceasta cauza? sau copiii mei vor fi nevoiti sa inceapa o noua actiune impotriva tatalui, pt a obtine pensie de intretinere ?
E suficient acest proces inceput de mine inainte de varsta majoratului, sau daca implinesc 18 ani in timpul judecarii cauzei - trebuie inceput alt proces in care copiii sa-si dea tatal in judecata ?
Pensie alimentara
tedissprest
Am introdus actiune judecatoreasca ptr pensie alimentara in luna ian 2013.
Primul termen a fost astazi, 08.02.2013.
Pe motiv ca parintele implicat (respectiv ... (vezi toată discuția)