Buna ziua.
In data de 24.03.2009 am fost oprit de un echipaj de politie intre localitatile Tandarei si Giurgeni de un echipaj de politie aducandumi-se la cunostiinta ca ma deplasam cu 128 km/h pe un sector de drum cu viteza maxima legala 100 km/h folosind metoda "buton de veioza" sau "instant-on". Mentionez ca recunosc inca de la inceput ca mergeam peste viteza legala.
1. In acel moment i-am rugat pe domnii politisti sa imi arate proba video dar au refuzat CORECT sau NU?
2. Cum se poate demonstra ca ei foloseau metoda sus mentionata? Pentru mine este simplu prin prisma faptului ca am detector de radar si nu transmis mesaje de avertizare decat cu 20-30 m cu tote ca drumul era drept ca in palma iar in aceasta situatie detectorul ar fi "mirosit" radarul cu cel putin 1 km inainte sa ma intalnesc eu cu el.
3. Scrie undeva ca sunt interzise aceste metode?
Intre timp am ajuns la destinatie si am platit amenda fara prea multe comentarii.
Acum intrebarea de 100 de puncte. In acest moment mai pot face contestatie la IJP cu toate ca am platit amenda? Doresc acest lucru pentru ca dupa ce am platit amenda am studiat pe situl dumneavoastra si se pare ca sunt cateva elemente ce pot duce la anularea PV.
Indiferent de plata amenzii , contestatia se poate face in termen de 15 zile de la comunicare procesului verbal , la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia !
1 nu sunt obligati sa-ti arate inregistrarea la locul unde te-au oprit dar sunt obligati sa o aratae in instanta daca faci contestatie.
2. nu cred ca poti demonstra acest lucru decat daca iti angajezi un avocat destul de bun care sa determine instanta sa ceara IPJ inregistrarea totala a momentului in care ai fost depistat cu viteza peste viteza legala. adica sa se vada pe ce s-a inregistrat cu minim unu-doua minute inainte si de aici se va putea observa daca au avut obstructionat cinetoscopul.
pe de alta parte ma indoiesc ca ar face ceva sa blocheze functionarea cinetoscopului cand au la indemana o metoda mult mai simpla si care nu este interzisa de lege si anume intorc cinetoscopul cu tot cu camera video pe lateralul masinii. undele micrometice pe care le foloseste aparatul radar sunt directionale pe directia in care e indreptat acesta. daca el e pe o paret bate pe lateralul masinii de politie ssi nu pe lungul soselei si undele nu sunt receptionate de detectoarele de radar. cand ajungi in raza vizuala a aparatului ei il intorc spre tine si te iau instant. nu ai ce sa le faci deoarece aparatul nu a fost oprit si nu poti invoca faptul ca nu avea testarea facuta.
3. totusi te sfatuiesc sa faci contestatie si asta din mai multe motive:
-in primul rand ca nu ai ce sa pierzi
-nici nu trebuie sa te prezinti in fata instantei. te poti judeca in lipsa si ceri instantei ca toate actele de procedura sa-ti fie comunicate prin posta
-nu se stie niciodata ce se poate intampla. un prieten a facut contestatie si a castigat datorita faptului ca politia nu a putut veni cu proba video deoarece "tocmai li se terminase caseta"
#Stoica Ioana
Va multumesc pentru raspuns. In acest moment sunt hotarat dupa cum a spus mai sus si un coleg de forum si trafic sa incerc daca tot nu ma costa nimic.
Asadar exista sa inteleg un formular ce trebuie completat. Are cineva un link. Si eventual o formulare cat mai corecta din punct de vedere juridic.
Am citit intrun post cum ca nu este necesara prezenta mea dar numai ca trebuie sa fac o formulare anume pentru a se tine cont de faptul ca nu ma voi prezenta la proces. Ma puteti ajuta cu aceasta formulare?