avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis conducere pentru viteza in localitate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis conducere pentru viteza in localitate

Buna ziua,
Incerc sa ma lamuresc cu o situatie penibila(din punctul meu de vedere),ieri veneam din Bucuresti spre localitatea bunicilor mei din Arges,intr-unul din sate o masina marca Dacia Logan (rosu) avea aparat radar,mentionez ca aveam 80 si ceva km/h,circul cu detectorul radar in bord,iar acesta a semnalat prezenta radarului in 200m,cand franasem deja,deci viteza scazuse ! Mi-am dat seama ca am fost "prins" de radar si am mers mai departe asteptand echipajul din fata sa ma opreasca,lucru care s-a si intamplat ! Acum urmeaza marea problema: domnul agent de politie mi-a comunicat ca aveam 104km/h !!!! extraordinar de neadevarat ! Ma scuz fata de domnul in cauza si ii cer sa se legitimeze ptr a sti cine m-a oprit,acesta refuza sa-mi prezinte vreun document spunand: "nu vezi ma ce haine port",ii spun ca nu sunt de ajuns hainele si as dori sa vad avizul de control(metrologic) al aparatului radar prin care sa se specifice ca aparatul e conform cu normele tehnice,in prima faza refuza,apoi revine cu o foaie A4,xerox,neclara(nu se intelegea ce scrie si nici numaraul masinii),precizand ca acela e atestatul,ii cer ordinul de serviciu prin care sa demonstreze ca are misiunea de a efactua opriri radar in zona respectiva,primesc din nou un mare refuz ! Incerc sa ma lamuresc si il intreb daca are dovada video ca masina mea circula cu viteza aceea acolo,avand masina si in fata si in spate in momentul respectiv,imi raspunde ca nu are dovada video ptr ca masina lor nu e dotata cu "asemenea tehnologie" ! Imi vorbeste foare tare,la pertu avand momente cand tipa ,ma ameninta ca imi ia permisul pe 3 luni + 1 luna "de la mine ca sa mai mergi tare data viitoare",imi face PV pe care imi trece amenda de 1150ron cu mentiunea verbala "sa ai bani de benzina data viitoare" si suspendarea permisului pe 3luni(cred) neprecizand lucrul asta ! Vreau sa trec la obiectii faptul ca a refuzat sa se prezinte si ca nu are atestat metrologic ptr radar,refuza sa specifice lucrurile astea iar eu la randul meu refuz semnarea PV ! Opreste un martor care semneaza,imi spune sa vin in 5 zile sa predau permisul si pleaca,lasandu-ma la fel de nedumerit in mijlocul strazii !
Acum o sa astept primirea "amenzii" prin posta,presupun,ce as putea face in cazul de fata ? Mentionez ca nu m-am mai lovit de asa ceva pana in prezent,sunt dispus sa platesc ptr greseala de a merge peste viteza legala,dar nu cum "umfla" domnii politisti cu 104km/h cand eu aveam sub 90km/h ! Aroganta desavarsita a domnului agent mi-a dat foarte mult de gandit si ptr comportamentul lui am ales sa va cer anumite sfaturi,e bine sa contest in instanta PV ? Ce pasi trebuie sa urmez ptr a face lucrul acesta ?
In speranta ca nu v-am plictisit cu textul meu si ca ma veti ajuta va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:07, 27 Iunie 2013
Buna ziua,
Va trebui sa contestati in instanta acel proces verbal.
Ar fi bine sa aveti si martori.
Nu ezitati sa contactati si un avocat care sa va ajute cu unele chestiuni de stricta interpretare a OG 2 si a normelor metrologice ce trebuiau respectate.
E dosar de castigat in proportie de 80%.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Cu siguranta este modificat si Codul Rutier fff recent!Depasirea cu dublul permis al diferentei de viteza,se sanctineaza cu suspendarea permisului pe seama punctelor acumulate!
Este ceva de capul unei contestatii dar...temeinice!!??AVOCATUL?!
Este ceva de capul unei contestatii dar...temeinice!!??AVOCATUL?!

Prevederile lui OG 2/2001 nu trebuiau respectate?
Prevederile normelor metrologice nu trebuiau respectate?
Din pacate eram singur in masina,voi merge in instanta 100% ptr ca mi s-a facut o nedreptate si nu vreau sa raman fara permisul de conducere asa usor ! Problema e ca eu lucrez si locuiesc in Otopeni,deci voi avea cateva drumuri de facut,dar TREBUIE ! Momentan permisul il am in portofel,nu stiu cum trebuie sa procedez acum....unde trebuie sa merg si ce sa fac...
Multumesc !
Mergeti la politie si discutati cu ei.
In mod normal ar fi trebuit ei sa va trimita ceva in scris ca sa va presati carnetul.
Cand va vine P.V. formrlati imediat contestatia, luati certificat de grefa si, pana la solutionare, aveti carnetul.

[Mesaj editat - 2.3 din regulament]
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda radar - pv nesemnat de contravenient si nici demartor padual padual Buna ziua, Pe scurt: oprit pentru radar, am prezentat documentele, am cerut sa vad inregistrarea - am fost refuzat. Am refuzat sa semnez PV. Agentul m-a vazut ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda Avecc Avecc Buna ziua, Va rog cei care aveti experineta sa aruncati un ochi peste aceasta plangere si sa imi spuneti daca este ok. Vreau sa o trimit ... (vezi toată discuția)