Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie delicata si anume;in urma cu aproape doi ani am fost de acord sa girez o ruda pentru un credit de refinantare la o banca, acceptand implicit caliatea de co-platitor sau co-imprumutat.Atat eu cat si persoana care a facut imprumutul avem cardul de salariu emis de banca respectiva.Nu am avut nici o problema pana la ora actuala, ea isi platea la zi ratele , numai ca in data de 30.09.2013 nu a dispus de toti banii pentru acea rata si m-a anuntat verbal ca a fost la banca, a solicitat o amanare a platii si a achitat numai o parte, respectiv dobanda in suma de 300 lei, urmand ca la urmatorul salariu sa remedieze situatia.In aceeasi zi conform extrasului de cont banca a retinut de la mine suma de 600 lei(atata mai aveam in cont la momentul respectiv), fara ca eu sa fiu instiintata Am aflat ulterior despre aceasta retinere pt ca am sunat la serviciul clienti unde mi s-a spus ca persoana imprumutata nu a achitat toata rata si prin urmare au retinut banii din contul alternativ.Sunt constienta ca am semnat un contract pe care , recunosc nu l-am prea citit dar totusi ca si client al bancii nu ar fi trebuit oare sa fiu macar instintata sub o forma si mai mult , atata timp cat persoana imprumutata nu si-a incetat activitatea in institutia respectiva si doar din motive personale nu a achitat la timp o singura rata de ce banca nu a actionat in primul rand asupra ei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Spre rusinea mea nu numai ca nu am citit atent contractul dar nici macar nu am solicitat un exemplar al acestuia (este in posesia persoanei imprumutate)