avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dupa ramanerea defintiva a unei condamnari
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dupa ramanerea defintiva a unei condamnari

BUNA SEARA,MA MAI ADRESEZ CU O ALTA INTREBARE...SI DACA SE POATE ASTEPT RASPUNS.IN CAZUL IN CARE O PERSOANA ESTE CONDAMNATA DEFINITIV DAR INTRE TIMP I SE DESCHIDE UN ALT DOSAR PENAL ...IN CAZUL IN CARE VA FI O ALTA CONDAMNARE CUM SE PROCEDEAZA?RAMANE LA PEDEAPSA CEA MAI GREA?
Daca pedeapsa este una cu suspendarea conditionata a executarii si a mai savarsit o infractiune in cursul termenului de incercare sunt incidente dispozitiile art.83 c.p.

ART. 83
Revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni
Dacă în cursul termenului de încercare cel condamnat a săvârşit din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea condiţionată, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeşte cu pedeapsa aplicată pentru noua infracţiune.
Revocarea suspendării pedepsei nu are loc însă, dacă infracţiunea săvârşită ulterior a fost descoperită după expirarea termenului de încercare.
Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, se poate aplica suspendarea condiţionată a executării pedepsei chiar dacă infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendări.
La stabilirea pedepsei pentru infracţiunea săvârşită după rămânerea definitivă a hotărârii de suspendare nu se mai aplică sporul prevăzut de lege pentru recidivă.
#M32
nu ,nu este vorba de asa ceva!este deja condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea,intrebarea mea este:in caz de il mai condamna ...faptele devin concurente si i se aplica pedeapsa cea mai mare?este vb aici si de un spor sau nu neaparat se poate aplica acest spor deoarece nu in toate cazurile se da acest spor.

Dacă a fost condamnat definitiv si este judecat ulterior pentru o infracţiune concurentă, se aplică dispoziţiile art. 34 şi 35 c.p.
ART. 34
Pedeapsa principală în caz de concurs de infracţiuni săvârşite de persoana fizică
#B
În caz de concurs de infracţiuni, se stabileşte pedeapsa pentru fiecare infracţiune în parte, iar dintre acestea se aplică pedeapsa, după cum urmează:
a) când s-a stabilit o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă şi una sau mai multe pedepse cu închisoare ori cu amendă, se aplică pedeapsa detenţiunii pe viaţă;
b) când s-au stabilit numai pedepse cu închisoare, se aplică pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar când acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la 5 ani;
c) când s-au stabilit numai amenzi, se aplică pedeapsa cea mai mare, care poate fi sporită până la maximul ei special, iar dacă acest maxim nu este îndestulător, se poate adăuga un spor de până la jumătate din acel maxim;
d) când s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se poate adăuga amenda, în totul sau în parte;
e) când s-au stabilit mai multe pedepse cu închisoare şi mai multe pedepse cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, potrivit dispoziţiei de la lit. b), la care se poate adăuga amenda, potrivit dispoziţiei de la lit. c).
Prin aplicarea dispoziţiilor din alineatul precedent nu se poate depăşi totalul pedepselor stabilite de instanţă pentru infracţiunile concurente.
ART. 35
Pedeapsa complementară şi măsurile de siguranţă în caz de concurs de infracţiuni
(1) Dacă pentru una dintre infracţiunile concurente s-a stabilit şi o pedeapsă complementară, aceasta se aplică alături de pedeapsa închisorii.
(2) Dacă s-au stabilit mai multe pedepse complementare de natură diferită, sau chiar de aceeaşi natură dar cu conţinut diferit, acestea se aplică alături de pedeapsa închisorii.
(3) Dacă s-au stabilit mai multe pedepse complementare de aceeaşi natură şi cu acelaşi conţinut, se aplică cea mai grea dintre acestea.
#M32
(4) Măsurile de siguranţă de natură diferită sau de aceeaşi natură, dar cu un conţinut diferit, luate în cazul infracţiunilor concurente, se cumulează.
#M33
(5) Dacă s-au luat mai multe măsuri de siguranţă de aceeaşi natură şi cu acelaşi conţinut, dar pe durate diferite, se aplică o singură dată măsura de siguranţă cu durata cea mai lungă. În cazul măsurilor de siguranţă de aceeaşi natură şi cu acelaşi conţinut, luate potrivit art. 118, acestea se cumulează.
#M32


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool marcel_r15 marcel_r15 am primit in decembrie 2011 1an si 4luni cu suspendare ptr refuz de probe biologice si accident dar inainte sa imi dea sentita cu 2 luni mau mai prins odata ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata pici80 pici80 cum se calculeaza sporul in cazurile de concurs de infractiuni???? sau depinde numai de judecator? (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dupa suspendare pentru alcoolemie b_cristi b_cristi Salutare! O intrebare.. Daca cineva este prins conducand fara permis, dupa ce in prealabil acesta a fost suspendat datorita alcoolemiei, care este ... (vezi toată discuția)