avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dreptul la viata privata, proprietate privata, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dreptul la viata privata, proprietate privata, calomnii, abuzuri

Ca inceput de discutie, va relatez ca am un conflict cat casa de mare cu 2 neamuri , respectiv 2 unchi drepti de pe tata (frate cu acesta in cele din urma).
Primul, lucreaza ca si casier la Politie (IPJ), iscand un scandal imens la 2 zile dupa deschiderea intreprinderii mele individuale cu caracter in alimentatie publica, respectiv in regim de cafe-bar. Mi-a adus calomnii de nu va imaginati , mi-a terfelit prin noroi atat numele meu cat si numele intregii mele familii (ambii parintii si sora) , injurii si tipete ce se auzeau de la cel putin 50m de barul meu. A mentinat ca el imi va inchide barul cu politia (el avand o vechime de 25 de ani in politie ca si casier, asadar va dati seama cam ce influenta ar putea avea in randul politistilor din sectiile orasului). In primul rand, s-a impartit averea intre frati dupa decesul bunicilor mei si de-acolo fiecare a facut ce-a crezut de cuviinta cu banii. Acesta, investind intr-o afacere ce nu-i prea aduce deloc profit (o scoala de soferi printre cele 40 deja existente pe raza orasului meu) i-a provocat acestuia invidia ca de ce noua (eu si familia mea) rentam cu bani investiti mult mai putini, intr-o afacere de tip cafe-bar. De-acolo, in urma unor 2 paharele in plus, a intrat in sediul meu social al firmei si pe proprietatea privata a tatalui meu provocand scandalul de care va mentionez. Am facut plangere penala de circa 3 foi (scrise pe ambele parti) unde am relatat cu punct si cu virgula exact ce s-a intamplat la politia locala din comuna mea (ca ei cica s-ar ocupa de acte de calomnii si injurii). Am depus'o acum circa 2 saptamani si astept ce masuri se vor lua. Eu doresc sa-l actionez pe acesta in judecata pentru prejudicii de imagine, prejudicii economice (intrucat in urma scandalului nu mi-a mai intrat nimeni in bar timp de 1 saptamana) cat si pentru calomnii si injurii. Va rog sa ma sfatuiti cam ce demersuri ar trebui sa fac, in ce articole ale codului penal se incadreaza si ce pedepse se aplica. Va mai mentionez ca pentru deranjul ce-l voi face , doresc sa-i cer acestuia daune morale de cateva mii de lei (undeva intre 20 000 si 50 000 lei). Se poate ? ar fi posibil ? sau care ar fi suma maxima.
In al doilea rand, pe langa influenta acestuia intre politisti , impreuna cu celalalt unchi al meu cu care am o locuinta cuplata tip duplex, pensionar fiind, imi fac reclamatii nenumarate la postul de politie din comuna - ba pentru nerespectarea programului (intrucat avizul de functionare ma limiteaza pana la ora 22:00 si nu puteam sa cer mai mult caci unchiul meu nu mi-ar mai fi dat acordul, fiind locuinta tip duplex), ba pentru muzica (zic ei) ce deranjeaza linistea publica (se aude atat cat trebuie pentru incinta barului meu si in perimetrul curtii mele; daca aveti un minim de cunostiinte, se aude undeva intre 3 si 5 Watti , cum ati roti butonul de la o combina audio de la 0 la 4 sau 5), mai nou , de cateva zile, mi-a venit o echipa tot de la rurala ca eu, ca si adminstrator al unei societati sunt obligat in baza legii 333 din 2003 republicata ca trebuie sa am sisteme de securitate pentru bunurile si valorile societatii. In proiectul de constructie al casei este desenat si scris clar ca am usa cu geam termopan din pvc, gard din beton armat de dimensiunea x , avand fier beton de x fi si parcare pentru 2 masini prevazuta cu gard din fier umplut de x grosime in centimetri si lung de atati x-si metri. Si acesta e adevarul. Am gard cu lacat, asa scrie in lege si asta am, am usa din termopan cu incuietoare, exact cum scrie proiectul de executie al constructiei casei. Sa nu mai mentionez si de un caine, care totusi nu e reglementat nicaieri. Politia rurala, sau politia nationala cum zic ei, politia insusi de sine statatoare, mi-a verificat actele firmei si artandu-mi unul dintre ei atributiunile lor de serviciu luate imediat de pe net, eu avand calculatorul conectat exact in bar. Nu am stat sa citesc atunci deoarece erau vreo 4 pagini. Dupa plecarea lor, aflu cu stupoare ca nu intra in atributiunile acestora de a-mi controla actele societatii si provienenta bauturilor. Un alt aspect legat de cel care-mi intocmise procesul verbal, la plecare , intreaba cam cat costa inmatricularea masinii din curtea mea, masina ce este in proprietatea tatalui meu. I-am adresat acestuia ca nu stiu, nu sunt eu proprietarul, nu sunt eu in masura sa dau detalii dar nici dumnealui nu este in masura sa intrebe de aceste aspecte legate de legile rutiere. Ce ar trebui sa fac impotriva acestui organ de politie ? Ce legi sunt impotriva lui si ce pedepse se aplica ? Va mai relatez un alt fapt, tot cu un politist, altul decat cel mentionat, dar tot din aceiasi sectie din comuna unde eu sunt arondat. Unchiul meu telefoneaza spre sectia de politie, din nou pentru muzica, dupa care apar in fata casei mele. Fiind plecat, acestia stau de vorba cu mama mea, dupa care intra in conflict cu ea si bruscand-o , impingand-o , fiind cu un copil de 1 an in brate, in care i se adreseaza ca ei trebuie sa vorbeasca cu cel care a facut reclamatia si ca nu ii intereseaza parerea ei. Cum se procedeaza pentru aceasta fapta si ce sanctiuni sau pedepse se aplica, precum si ce articole din codul penal stipuleaza acest fapt ? Mai mentionez despre un altul, tot politist, care in urma unei sesizari facute de un vecin, atat eu cat si familia mea a trebuit sa dea cu subsemnatul, spunandu-ne in cele din urma sa scriem nr de telefon pentru o prealabila comunicare. Dupa cateva zile, un polistit din cadrul aceleasi sectii, ii trimite mesaje cu caracter obscen surorii mele. Cum s-ar pedepsi aceasta fapta ? Si nu in ultimul rand, vecinul meu, unchi fiind, ii incalca proprietatea tatalui meu prin extinderea unei constructii de tip anexa - magazie, trecand peste hotarul stabilit prin masuratorile cadastrale. Acesta refuza categoric sa-si modifice constructia si mentioneaza ca suntem o locuinta tip duplex si poate lipi de gard orice constructie. Cum se procedeaza, ce reglementari sunt in vigoare , ce sanctiuni sunt si cum as putea sa ma adresez instantei judecatoresti. Multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)
Delimitarea proprietati la o casa de tip duplex Anna38 Anna38 Buna ziua .Am cumparat o casa de tip duplex cu mult timp in urma ,la cumparare ni sa spus si aratat pana unde se intinde propietate mea si de unde incepe cea a ... (vezi toată discuția)
Amenda veche de 1 an ,ajunsa la taxe si impozite . DanCcm DanCcm Buna ziua . Zilele trecute mi-a venit acasa impozitul cu o valoare de 1.000 ron pentru amenda contraventionala . Am ramas surprins de suma si nu imi puteam ... (vezi toată discuția)