avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Restituire imprumut asociat-plati prin banca
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Restituire imprumut asociat-plati prin banca

Asociatul a platit diverse sume de bani cu cardul firmei in folos personal.
Cum inregistrez aceste sume,ca si restituire imprumut(am contract prin care asociatul a adus ca imprumut diverse sume ,numerar sau prin banca) sau ca si cheltuieli nedeductibile ale firmei?
Daca fac restituire imprumut,ce documente trebuie sa mai intocmesc?
Cel mai recent răspuns: carmenbn , utilizator 11:59, 14 Octombrie 2013
Restituire împrumut. Faceti o dispoziție de plata catre asociatul in cauza cu mentiunea restituire împrumut.
Dispozitia de plata e catre casierie.Se poate folosi si pt.plati prin banca?
Acel document nu se foloseste decat pentru operatiuni prin casierie. Eu consider ca nu mai este nevoie de alt document la restituirea imprumutului ,efectuata prin banca direct asociatului(contul 4551 se poate debita direct prin creditul contului 5121,conform normelor de functionare a conturilor).
Nici vorba ca aceste sume sa fie inregistrate pe cheltuieli nedeductibile.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cash direct din bancomat gdec gdec Salutare la toti! Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu: patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Contractul de creditare societate Buna ziua, Contractul de creditare societate, se inregistreaza in registrul de casa? Am nevoie de aceasta informatie din motivul urmator: - tin ... (vezi toată discuția)