avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Website - date cu caracter personal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Website - date cu caracter personal

Buna ziua,

Am gasit pe forum diverse topic-uri cu informatii similare, insa nu am reusit sa gasesc raspuns la ce am nevoie.

Sunt programator web. Majoritatea site-urile clientilor mei au un formular de contact. Se colecteaza numele si adresa de email. Datele nu sunt stocate pe server. In situatia aceasta, este nevoie de notificarea ANSPDCP?

Multumesc anticipat.

Cu stima,
Lucian Ilea
Cel mai recent răspuns: ContSters302368 , utilizator 11:00, 17 Octombrie 2013
Buna ziua,

Dvs. sunteti programator web, nu sunteti responsabil pentru continutul sau scopul in care e utilizat un website al unui client al dvs.
Responsabil e clientul insusi pentru continutul si datele colectate pentru care va trebui sa depuna o notificare online la ANSPDCP in vederea colectarii si utilizarii acestora si in legatura cu scopul utilizarii acestora (pentru doua sau mai multe scopuri care nu au legatura intre ele este obligat sa completeze cate un formular tipizat pentru fiecare scop în parte).
Buna ziua,

Multumesc pentru raspunsul dvs.

Ceea ce nu inteleg (si nu m-au lamurit nici cei de la ANSPDCP) este - e nevoie de aceasta notificare pentru un lucru marunt precum un formular de contact? Practic se colecteaza numele si adresa de email, nu sunt stocate nicaieri si sunt folosite doar pentru a raspunde celui care le-a furnizat in mod voluntar.

Cred ca cel putin 90% din website-uri au un astfel de formular, iar obligativitatea ca toti sa depuna aceasta notificare mi se pare absurda. Ma gandesc ce s-ar intampla si la aceasta institutie - cate notificari ar avea de procesat?

Multumesc inca o data.
Teoretic cei de la ANSPDCP percep aceste notificari indiferent de felul in care se colecteaza datele personale ale utilizatorilor intrucat in notificarile online depuse in vederea colectarii acestor date trebuie specificat ce date se colecteaza de catre website-ul respectiv (nume, prenume, e-mail, etc.)
Am inteles. Multumesc pentru raspunsuri!

Toate cele bune!
Cu placere,
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Website - inregistrare in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal aliennt aliennt Buna ziua, Intrebarea mea, asa cum reiese probabil si din subiect, este legata de Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal. Este ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter ... miai222 miai222 Care este procedura pentru inregistrare ca operator date cu caracter personal? Pe website-ul dataprotection.ro nu se mai regaseste formularul de inscriere. (vezi toată discuția)
Ce acte reglementeaza....? floricica floricica Buna ziua, Apelez la amabilitatea profesionistilor de pe acest forum pentru de a-mi oferi o opinie legala cu privire la ce acte normative protejeaza datele ... (vezi toată discuția)