avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

dupa concediul postnatal m-am intors la munca, fara a beneficia sau opta pentru concediu crestere copil dar am depus cerere de acordare stimulent (am primit acest stimulent in aceasta perioada). Fetita are acum un an si doua luni si as vrea sa intru in concediu crestere copil. Se poate?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:56, 15 Octombrie 2013
1. In momentul in care ati solicitat direct stimulentul de insertie, fara a intra in CCC, se considera ca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an.

2. Deoarece copilul are acum varsta de peste 1 an nu mai puteti solicita CCC pana la varsta copilului de 2 ani.
multumesc pentru raspuns!
as vrea sa stiu daca pot restitui banii primiti ca stimulent pentru a beneficia de concediu de crestere copil
multumesc mult
Nu cred ca este posibil ceea ce doriti dvs.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Legislatia nu prevede ceea ce doriti dvs.

2. Dar ar fi bine sa intrebati si la AJPIS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent zsigmond_viorel zsigmond_viorel Buna seara! Lamuriti-ma si pe mine daca eu vreau sa primesc stimulentul de 500 de lei si sa ma intorc la munca cat de repede o pot face ? si in acei 500 se ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil? DaCi11 DaCi11 Buna ziua, am un copil de 11 luni. Dupa cele 126 de zile, am revenit la servici, fara sa intru deloc in concediu de crestere copil. Am beneficiat si ... (vezi toată discuția)