Buna ziua,
Functionez ca si pfa si am achizitionat un lcd . Deoarece magazinul de la care l-am achizionat avea o promotie ce se adresa doar persoanelor fizice (15% discount ) l-am cumparat ca si persoana fizica. In ce conditii pot vinde produsul catre pfa-ul ce imi apartine?
Deasemenea va rog sa imi spuneti si daca s-a modificat suma de la care un bun trebuie trecut in registrul inventar (eu stiam ca este 1800 ron).
Multumesc
contract de vanzare cumparare autentificat la notar. vanzatorul plateste impozit pe venit.
dar puteti sa-l inchiriati pfa-ului, v-ati gandit la aceasta idee? Toate cheltuielile vor fi pe pfa, dar bunul ramane in proprietatea persoanei fizice.
Aproape :offtopic:
Ca P.F. vand un LCD cu 2000 lei catre o P.F.A. (sau S.R.L.) - de ce trebuie sa platesc (ca P.F.) impozit pe venit? Mai ales ca, sa zicem, vand la pretul la care am cunparat...
Apoi, de ce ar trebui sa autentific la notar un asemenea contract de vanzare-cumparare pt un bun mobil – fie el chiar si de folosinta indelungata?
Scuze, si multumesc pt o eventuala lamurire.
Daca inchiriati LCD-ul atunci chiar ar putea pretinde autoritatile sa plateasca impozit pe venit P.F. ce detine in proprietate aparatul (va avea un venit constant, chiar daca foarte mic).
Cred ca mai bine ar fi un contract de comodat (imprumut de folosinta, adica) si e gratis pt dv in ambele calitati.
Ca obiect al contractului scrieti despre bunul pe care P.F. il imprumuta P.F.A. Si precizati si termenul contractului.
Dar, acum, asa... chiar aveti nevoie de TV ca P.F.A. de doriti sa va incurcati? Pt a-l cumpara, in calitate de P.F.A. as intelege ca doriti sa aveti cheltuieli mai mari... dar daca TV-ul nu va ajuta in activitatea pe care o prestati exista riscul sa fie scos de la "decontari” de vreun inspector fiscal, cand va verifica actele...
De ce va complicati?ati putea avea surprize neplacute in legatura cu recunoasterea respectivului obiect ca activ aducator de beneficii sau necesar in activitate si sincer, nu vad ce activitvte ati putea avea dvs, ca pfa, pentru a va fi necesar un LCD in obtinerea venitului in profesia pt.care v-ati autorizat.
Contract de comodat
rams1899
Buna ziua,
Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.