avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cumparare bun de la persoana fizica de catre un pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cumparare bun de la persoana fizica de catre un pfa

Buna ziua,
Functionez ca si pfa si am achizitionat un lcd . Deoarece magazinul de la care l-am achizionat avea o promotie ce se adresa doar persoanelor fizice (15% discount ) l-am cumparat ca si persoana fizica. In ce conditii pot vinde produsul catre pfa-ul ce imi apartine?
Deasemenea va rog sa imi spuneti si daca s-a modificat suma de la care un bun trebuie trecut in registrul inventar (eu stiam ca este 1800 ron).
Multumesc
Cel mai recent răspuns: dn1 , utilizator 11:27, 27 Martie 2009
contract de vanzare cumparare autentificat la notar. vanzatorul plateste impozit pe venit.
dar puteti sa-l inchiriati pfa-ului, v-ati gandit la aceasta idee? Toate cheltuielile vor fi pe pfa, dar bunul ramane in proprietatea persoanei fizice.
Aproape :offtopic:
Ca P.F. vand un LCD cu 2000 lei catre o P.F.A. (sau S.R.L.) - de ce trebuie sa platesc (ca P.F.) impozit pe venit? Mai ales ca, sa zicem, vand la pretul la care am cunparat...
Apoi, de ce ar trebui sa autentific la notar un asemenea contract de vanzare-cumparare pt un bun mobil – fie el chiar si de folosinta indelungata?
Scuze, si multumesc pt o eventuala lamurire.
Nu stiam ca il pot inchiria. Imi puteti, va rog, da cateva detalii despre cum se poate inchiria un bun unei p.f.a. ?
Multumesc
Daca inchiriati LCD-ul atunci chiar ar putea pretinde autoritatile sa plateasca impozit pe venit P.F. ce detine in proprietate aparatul (va avea un venit constant, chiar daca foarte mic).
Cred ca mai bine ar fi un contract de comodat (imprumut de folosinta, adica) si e gratis pt dv in ambele calitati.
Ca obiect al contractului scrieti despre bunul pe care P.F. il imprumuta P.F.A. Si precizati si termenul contractului.

Dar, acum, asa... chiar aveti nevoie de TV ca P.F.A. de doriti sa va incurcati? Pt a-l cumpara, in calitate de P.F.A. as intelege ca doriti sa aveti cheltuieli mai mari... dar daca TV-ul nu va ajuta in activitatea pe care o prestati exista riscul sa fie scos de la "decontari” de vreun inspector fiscal, cand va verifica actele...
De ce va complicati?ati putea avea surprize neplacute in legatura cu recunoasterea respectivului obiect ca activ aducator de beneficii sau necesar in activitate si sincer, nu vad ce activitvte ati putea avea dvs, ca pfa, pentru a va fi necesar un LCD in obtinerea venitului in profesia pt.care v-ati autorizat.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil

Alte discuții în legătură

Poti da in chirie un autovehicul ? Florinbmb96 Florinbmb96 Daca esti persoana fizica poti inchiria altei persoane fizice un autovehicul ? Daca da ce acte sunt necesare ? (vezi toată discuția)
Contract de comodat rams1899 rams1899 Buna ziua, Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa cu sediul la domiciliu grandanat grandanat Vreau sa-mi infiintez un PFA cu sediul profesional la adresa de domiciliu insa nu sunt eu proprietar pe imobilul in cauza ci parintii mei. In acest caz ce ... (vezi toată discuția)