avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Calificare pentru deschidere PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Calificare pentru deschidere PFA

Buna ziua, pentru infiintarea unui pfa avand ob. de activitate confectionarea de diverse articole unicat hand-made crosetate, tricotate (vestimentare si ornamentale) cusaturi artizanale si obiecte din margele ( bijuterii si alte ornamente) trebuie sa fac dovada calificarii in aceasta priviinta? Aceste lucruri le-am invatat de-a lungul timpului de la mama si bunica exista cursuri de urmat pentru a obtine o calificare? Cum ar trebui sa definesc obiectul de activitate sa cuprinda toate aceste produse , trebuie sa obtin autorizare separat pentru confectionare si separat pentru comercializarea acestora printr-un magazin online. Va rog dati-mi niste sfaturi cum sa procedez sa fie mai simplu, nu as vrea SRL pentru ca necesita tinerea evidentei prea complicata. Aceasta activitate ar fi un plus pe langa serviciul pe care il am in prezent. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:32, 14 Octombrie 2013
E mai bine sa va ganditi serios sa faceti o societate comerciala tip microintreprindere. Veti plati mai putin la stat ca impozite iar evidentele contabile, odata ce le veti intelege, nu sunt foarte stufoase pentru ce doriti sa faceti.
Nu veti mai avea nevoie de acte de studii/calificare/experienta in domeniu.
Pentru producere puteti avea codul caen 3299 Fabricarea altor produse manufacturiere.
Pentru comercializare:
4791 Comerţ cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
4782 Comert cu amanuntul al textilelor, imbracamintei si incaltamintei efectuat prin standuri, chioscuri si piete.
4789 Comert cu amanuntul prin standuri, chioscuri si piete al altor produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai multe coduri caen Ioanaeu Ioanaeu Buna, as dorii sa-mi infintez un PFA cu produse handmade, artizanale. Am gasit mai multe coduri care m-ar interesa, avand in vedere ca produsele handmade din ... (vezi toată discuția)
Ce cod caen imi trebuie? (vanzare produse hand made) Roxie Roxie Confectionez obiecte vestimentare crosetate (cod caen 1439) precum si accesorii tip brose, coliere, mansete, genti) din lana impaslita (cod caen 1395 zic eu, ... (vezi toată discuția)
Alegere cod caen pentru crosetat Ral_uca Ral_uca Buna ziua, daca in cadrul unui club de dans pentru copii...langa receptie se gaseste un stand prin care se vand articole/ accesorii crosetate/ costumase dans, ... (vezi toată discuția)