avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutarea procesului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutarea procesului

Buna ziua! Am deschis proces de contestatie la executare, executarea fiind facuta de un executor din alt judet. Firma care a cerut sa fiu executata nu este din judetul si orasul meu, dar nici din acelasi judet si oras cu executorul. Avocatul meu a cerut ca procesul sa aiba loc in orasul meu, unde am domiciliul, dar firma pe care am dat-o in judecata nu este de acord, spunand ca Judecatoria din orasul meu nu este competenta. Acum trebuie sa merg in orasul in care se afla executorul, ceea ce mi se pare nedrept, tinand cont ca este mare distanta. Avocatul meu sustine ca nu se poate face nimic in privinta asta, dar mi se pare total deplasat. Ce as putea sa fac ca sa obtin ca desfasurarea procesului sa aiba loc in orasul in care am domiciliul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 02:19, 22 Octombrie 2013
missy999 a scris:
Avocatul meu sustine ca nu se poate face nimic in privinta asta, dar mi se pare total deplasat.

Avocatul dvs. are dreptate, nu puteţi să faceţi nimic. Nu este nimic deplasat în a respecta normele legale care stabilesc competenţa instanţelor.

Strămutarea unei cauze poate fi cerută de una din părţi numai pentru motiv de bănuială legitimă. Potrivit art. 140, alin. (2) Cod procedură civilă, bănuiala se consideră legitimă în cazurile în care există îndoială cu privire la imparţialitatea judecătorilor din cauza circumstanţelor procesului, calităţii părţilor ori unor relaţii conflictuale locale.

Puteti incerca o cerere de stramutare dar nu cred ca va va fi de ajutor.

Va puteti angaja avocat din acel judet si sa va apere la proces.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu aveți nici un motiv de strămutare din ceea ce ne-ați spus.

În procedura executării silite trebuie ținut cont de două „competențe” - cea a instanței de executare și cea a executorului ales de creditor.
Dacă acestea sunt respectate nu prea aveți ce face. Creditorul alege ce executor vrea, iar instanța competentă este cea de unde acesta îți are biroul.

Vedeți prevederile de mai jos:


ART. 650 - Instanţa de executare
(1) Instanţa de executare este judecătoria în circumscripţia căreia se află biroul executorului judecătoresc care face executarea, în afara cazurilor în care legea dispune altfel.

ART. 651 - Executorul judecătoresc
(1) Dacă prin lege nu se dispune altfel, hotărârile judecătoreşti şi celelalte titluri executorii se execută de către executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel, după cum urmează:
a) în cazul urmăririi silite a bunurilor imobile, al urmăririi silite a fructelor prinse de rădăcini şi al executării silite directe imobiliare, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde se află imobilul;
b) în cazul urmăririi silite a bunurilor mobile şi al executării silite directe mobiliare, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde se află domiciliul sau, după caz, sediul debitorului;
c) în cazul executării silite a obligaţiilor de a face şi a obligaţiilor de a nu face, executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde urmează să se facă executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit din 2008 colibri123 colibri123 la un imprumut nevoi personale facut in 2008 ,la care nu am garantat cu nimic,ce consecinte pot fi ,in prezent nu lucrez nicaieri si execuorul este din alt ... (vezi toată discuția)
Executare silita costel_57 costel_57 Buna ziua, Poate un tert poprit (Trezoreria Municipiului Bucuresti, )sa trimita dosarul de executare la alta trezirerie ? si sa fie executata Trezoreria sect ... (vezi toată discuția)
încuviinþare executare silitã boggieuk boggieuk Buna ziua, Astazi am aflat , ca un creditor a cerut încuviinţare executare silită impotriva mea. Eu am avut domiciliul pana in iulie in X oras , in ... (vezi toată discuția)