avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ucidere din culpa si vatamare ( CAND POT EXERCITA ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ucidere din culpa si vatamare ( CAND POT EXERCITA DREPTUL DE A CONDUCE UN AUTOVEHICOL DIN NOU?)

Solutia pe scurt: In temeiul art.178 alin.2 si 5 C.pen. cu aplicarea art.320 ind.1 C.proc.pen.,cu aplicarea art.74 lit.a,c C.pen si art.76 lit d C.pen condamna pe A.P fara antecedente penale LA PEDEAPSA DE 1 AN SI 2 LUNI INCHISOARE PENTRU SAVARSIREA INFRACTIUNII OMOR DE CULPA.In temeiul art. 33 lit.b si art.34 lit.d cod penal constata ca faptele deduse judecatii sunt concurente intre ele ,contopeste pedepsele aplicate in cauza si DA SPRE EXECUTARE PEDEAPSA CEA MAI GREA,ACCEA DE UN 1 AN SI 2 LUNI INCHISOARE cu aplic.art.71 si art.64 alin.1 teza a II-a, b,C.pen.,pe durata executarii pedepsei principale.
In temeiul art.81 cod penal, suspenda conditionat executarea pedepsei inchisorii pe o durata de 3 ANI SI 2 LUNI calculata potrivit art.82 alin. 1 Cod penal si care constituie termen de incercare pentru inculpat.
In temeiul art.71 alin. 5 cod penal suspenda executarea pedepselor accesorii pe durata termenului de incercare.
De asemenea ,nu se retine in continutul pedepsei accesorii interzicerea DREPTULUI DE A CONDUCE UN VEHICOL PE DRUMURILE PUBLICE prevazut de art.64 lit. c C.pen avand in vedere ca infractiunea dedusa judecatii a fost din comisa din culpa,or din formularea textului de lege ("de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii")rezulta ca drepturile avute in vedere pot fi interzise cand infractiunea a fost comisa cu INTENTIE.
SENTINTA PENALA NR.- - - SEDINTA PUBLICATA DIN 21.06 2013
VA MULTUMESC.
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2013
ContSters303041, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters303041 , utilizator 20:59, 24 Octombrie 2013
Instanta nu v-a retinut ca pedeapsa accesorie interzicerea dreptului de a conduce, asa ca de la ramanerea definitiva a hotararii, daca nu se schimba continutul pedepsei, puteti sa va redobanditi dreptul de a conduce.
Dupa cat timp hotararea ramane definitiva?am mai avut o hotarare cu drept de recurs,nu a facut nici una din parti recurs,momentat ma judec pe parte civila in urma disjungerii de cel penal.sentinta asta e definitiva?sau abia dupa executarea principalei sentinte adica cea de 1 an si 2 luni pot.multumesc
O hotărâre în justiție nu devine definitivă decât după expirarea termenelor de exercitare a căilor de atac. Daca impotriva sentintei penale nu s-a exercitat calea de atac in termenul legal, atunci ea devine definitiva. De la acel moment va puteti redobandi dreptul de conducere.
Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
avLeon, utilizator
va multumesc
Va deranjez din nou.am fost la politie si mi-au spus ca nu pot sustine examen pana ce nu platesc amenda penala,iar dupa ce se achita amenda abia dupa 6 luni pot sustine din nou permis sau de la 1 an din momentul in care a ramas hotararea definitiva.intrebarea mea este ca daca intr-un articol este prevazut asa ceva.in art.116 cod rutier nu am gasit sa fac dovada platii amenzii si abia dupa 6 luni sa pot beneficia de un nou permis.mentionez nu am fost incadrat la art.64 alin.c.si indeplinesc una din cerintele art116 cod rutier.platesc amenda penala dar nu cred ca trebuie sa mai ast 6 luni.astept raspuns.va multumesc

Alte discuții în legătură

Intrebare felix26 felix26 În baza art.87 alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 condamnă inculpatul la 1 an închisoare. În baza art.71 C.pen. interzice inculpatului drepturile prevăzute de ... (vezi toată discuția)
Infracþiuni privind circulaþia pe drumurile publice (o.u.g nr. 195/2002) costimarian costimarian O traducere pe care sa o inteleg si eu ! va rog multumesc anticipat . Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 cu ... (vezi toată discuția)
Buna! ma poate lamuri cineva ? moritsu moritsu \\" In baza dispozitiilor art. 71 alin 1, 2 C.pen. aplica inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevazute de art 64lit. (a) teza a II-a si ... (vezi toată discuția)