avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratie 300 trim. - grau 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratie 300 trim. - grau 9%

Buna ziua,
Avand in vedere ca de la 1 septembrie 2013 graul se factureaza cu TVA 9%, cum se va proceda pentru societatile care depun decl 300 la trimestru si au facturi de grau cu taxare inversa? Se calculeaza TVA 24% pentru lunile iulie + august si TVA 9% pt luna septembrie si apoi se aduna rezultatele si se trec la rd.12, respectiv 25 din declaratie ???

Multumesc,
Gina D.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:02, 15 Octombrie 2013
Potrivit Ordin ANAF 1790/2012, D300 se completeaza:

Rândul 12 - se înscriu informaţiile preluate din jurnalul de cumpărări*), privind baza de impozitare şi taxa colectată pentru achiziţiile de bunuri şi de servicii, a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare, de către beneficiarii care aplică măsurile de simplificare prevăzute la art. 160 din Codul fiscal.

Rândul 25 - se înscriu informaţiile preluate din jurnalul de cumpărări*), privind baza de impozitare şi taxa deductibilă pentru achiziţiile de bunuri şi de servicii, a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare, de către beneficiarii care aplică măsurile de simplificare prevăzute la art. 160 din Codul fiscal.

Cod fiscal
ART. 160 Măsuri de simplificare
(2) Operaţiunile pentru care se aplică taxarea inversă sunt:
c) livrarea de cereale și plante tehnice menționate în continuare, care figurează în nomenclatura combinată stabilită prin Regulamentul (CEE) nr. 2.658/87 al Consiliului din 23 iulie 1987 privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun...

[ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 15 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva import platit in vama-d300, factura livrare cu taxare inversa cetina cetina Buna ziua, Am urmatoarele intrebari: 1. TVA-ul platit in vama pt. un import de marfa din Ucraina, unde anume se evidentiaza in D300? Acest TVA trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Declaratia 300 previas previas Am o nelamurire la completatea declaratiei 300 am bunuri achizitionate supuse masurilor de simplificare (taxare inversa),intrebarea este :la randul 10 pun ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa-decont tva LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Am si eu o intrebare, facturile cu taxare inversa la ce rand se trece in decontul de TVA. Am si furnizori care sunt in insloventa si-mi emit facturi cu taxare ... (vezi toată discuția)