avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regulile stabilite de comitetul executiv au prioritate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regulile stabilite de comitetul executiv au prioritate in fata legii?

Presedintele de bloc mi-a spus caca regula este ca proprietarul se trece la intertinere dupa 15 zile, iar oricine altcineva neprevazut in actele de proprietate ale casei va fi trecut la intretinere dupa 3 zile. CItind legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, si HG nr. 1588/2007, am inteles ca regula celor 15 zile este valabila atat pentru proprietari cati si pentru musafiri. Exista posibilitatea ca, la nivelul blocului, sa existe alte reguli?
Cel mai recent răspuns: ContSters303071 , utilizator 15:11, 15 Octombrie 2013
E o decizie nelegala conform expresiei ".....care trebuie sa fie de cel putin 15 zile pe luna, conform hotararii adunarii generale" de la art. 17(r) din HG 1588/2007
Reprezentantii asociatiei de proprietari nu detin autoritatea si competenta sa decida masuri in contradictie cu normele legale in vigoare
Sustinerea presedintelui de asociatie cu inregistarrea musafirilor dupa 3 zile reprezinta abuz
In temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 formulati contestatie la lista de plata in termen de 10 zile de la afisarea acesteia si solicitati presedintelui de asociatie sa indice temeiul juridic in baza caruia invoca termenul de 3 zile
anca_2910 a scris:
Presedintele de bloc mi-a spus caca regula este ca proprietarul se trece la intertinere dupa 15 zile, iar oricine altcineva neprevazut in actele de proprietate ale casei va fi trecut la intretinere dupa 3 zile.

Poate e o greseala de exprimare. Orice persoana trebuie sa fie anuntata la asociatie din ziua cand se muta in apartament. Daca mutarea in apartament s-a produs inainte de jumatatea luni, persoana va fi luata in calculul intretinerii pentru intreaga luna iar daca se muta in apartament dupa jumatatea lunii va intra la cheltuieli in luna urmatoare.
Nu a fost vorba de mutarea unor persoane aici, ci pur si simplu de vizite care nu depasesc 2-3 nopti pe luna sau chiar mai rare. Multumesc pentru raspunsuri.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestare hotarare adunare proprietari Andreea Calescu Andreea Calescu Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor. Asociatia din care fac parte a adoptat o ... (vezi toată discuția)
Probleme inchiriere uscatorie shhican shhican Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc. Problema e in felul urmator: Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)