avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordinul 1479/2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordinul 1479/2013

Se aplica ordinul si la angajatii primariilor care intrunesc conditiile respective mai putin aceea cu profit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:56, 15 Octombrie 2013
Ordinul nr.1479/2013 prevede :
Art. 1. - Angajatii operatorilor economici care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei in conformitate cu legislatia in vigoare, al caror obiect de activitate include crearea de programe pentru calculator (cod CAEN 5821, 5829, 6201, 6202, 6209), precum si angajatii persoanelor juridice romane de drept public beneficiaza de scutirea de impozit pe venit, in conformitate cu prevederile art. 55 alin. (4) lit. l) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) posturile pe care sunt angajati corespund listei cuprinzand ocupatiile mentionate in anexa nr. 1;
b) postul face parte dintr-un compartiment specializat de informatica, evidentiat in organigrama angajatorului, cum ar fi: centru de calcul, directie, departament, oficiu, serviciu, birou, compartiment sau altele similare;
c) au diploma acordata dupa finalizarea unei forme de invatamant superior de lunga durata sau detin o diploma acordata dupa finalizarea ciclului I de studii universitare de licenta, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata, avand inscrisa una dintre specializarile cuprinse in anexa nr. 2, si presteaza efectiv una dintre activitatile prezentate in anexa nr. 1;
d) angajatorul a realizat in anul fiscal precedent si a inregistrat distinct in balantele analitice, ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator destinate comercializarii pe baza de contract, un venit anual de cel putin echivalentul in lei a 10.000 dolari S.U.A. (calculat la cursul de schimb valutar mediu lunar comunicat de Banca Nationala a Romaniei, aferent fiecarei luni in care s-a inregistrat venitul) pentru fiecare angajat care beneficiaza de scutirea de impozit pe venit.

Prin urmare, Ordinul nu se aplica si in cazul Primariilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit MiruB MiruB Buna ziua, Momentan lucrez in cadrul unei firme destul de mari al carui obiect de activitate il reprezinta medicamentele si alte produse de uz veterinar, pe ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit programatori 17Carmen 17Carmen Ma intereseaza daca deducerea de impozit aplicata programatorilor se aplica si persoanelor care au finalizat studiile superioare dar fara examen de licenta. (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe venit din salariu Flavian1 Flavian1 Buna ziua! Sunt angajat al unei fabrici de hartie igienico-sanitara, hartie pentru carton si carton ondulat. Postul creat pentru mine a fost acela de inginer ... (vezi toată discuția)