avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la serviciu dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la serviciu dupa CIC

Buna ziua! As avea urmatoarea intrebare: daca angajator propune angajatei care se intoarce la serviciu dupa CIC, un alt post cu un salariu mai mic decat cel pe care l-a avut, aceasta are obligatia sa accepte postul respectiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 15 Octombrie 2013
1. Legea nr.202/2002, art.10 (7): La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Asadar, dvs aveti dreptul sa reveniti la ultimul loc de munca avut inainte de intrarea in CCC sau la un loc de munca echivalent cu acesta ...Cu toate ca textul de lege nu reglementeaza expres si obligatia angajatorului de a va primi la munca la terminarea CCC, aceasta obligatia decurge dintr-unul din principiile dreptului civi, conform caruia, un drept subiectiv apartinând unui subiect de drept, de regula îi corespunde o obligatie altui subiect de drept (a celui de la care se pretinde sa savârseasca ceva). Altfel spus, dreptului dvs de a reveni la locul de munca dupa terminarea CCC ii corespunde obligatia angajatorului de a va primi inapoi.

3. Dupa reluarea activitatii , c.i.m. se poate modiifca cu acordul partilor. Astfel, un salariat poate refuza propunerea angajatorului de a i se modifica c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare post dupa concediu crestere copil diana_ana_mihaela diana_ana_mihaela daca revin la locul de munca inainte ca, copilul sa implineasca 1 an e normal sa mi se schimbe functia din agent comercial comanda cu zona in agent ... (vezi toată discuția)
Ccc ionelafolaru@gmail.com ionelafolaru@gmail.com Daca reiau activitatea din crestere concediu copil la 1 an si 10 luni mi se reda acelasi post sau mi se da unul disponibil? (vezi toată discuția)
Reîntoarcere post natal Brojbanstefan Brojbanstefan Buna ziua am si eu o intrebare dc vreau sa ma întorc la.munca din post natal angajatorul poate sa ma mute in alta locatie (vezi toată discuția)