Am uncontract de imprumut (eu sunt creditorul) .Contractul este pe o suma de 5000 de euro . Timp de aproape 2 ani si 9 luni debitorul mi-a achitat bani cu tirita :D ,dar nu toata suma ,si ma vedeam in imposibilitatea de recuperare a intrgi sume deoarece contractul de imprumut se prescria si am fost nevoit sa apelez la un executor judecatoresc.
Debitorul in cotinuare i-mi achita banii cu tirita,dar nu avea cu ce sa-l execut,asa ca ma multumeam si cu tiriita=D>.Problema este ca executorul a reusit sa blocheze niste conturi sau un card unde intrau bani ,nu multi dar intrau.
Debitorul a inceput sa ma caute sa vedem cu rezolvam problema pt ca mai avea de achitat 1500 de euro.Eu i-am explicat sa-mi spuna cind are toti banii mergem la executor si stingem problema( adica i-mi achita 1500 de euro si plata executorului 7 milioane).Ma suna, spune ca are toti bani , dar in contul blocat. Atunci i-am spus sa mergem la executor si rezolvam problema. SURPRIZA =D> : la executor cind am mers el nici nu mai stia de mine si ia trebuit sa gaseasca cu greu dosarul meu , dupa ce la gasit , sa uitat peste el si mi-a spus ca 7 milioane era doar avansul si ca debitorul are de platit cheltuieli de executare 29 de milioane adica inca 7 milioane pe linga am platit eu (cica ar fi fost doar avans ce am platit eu,dar mie nu mi-a spus asa ceva).Am doar 2 chitante si atit ,nu am nici un contract incheiat cu executorul.Problema este ca debitorul vreea sa-mi dea banii dar sa-l sarim pe executor ca cica se poate , asa am inteles.cum se procedeaza?
Nu este frumos sa procedati asa.
Dar aveti anumite drepturi si nu este ilegal sa procedati asa.
Doar ca nu ,,il sariti pe executor"
Termenul este urat.
In plus, e posibil sa va pacaliti dvs la afacerea asta.
multumesc pentru ajutor numai ca problema este ca nu pot sa iau banii pentru ca este blocat cardul unde are banii.
Cum a-s putea procedez cu debitorul sa i se deblocheze contul fara sa mai vireze restul de banii pe care ii pretide executorul?
Problema este ca executorul si-a fixat onorariul pt toata suma de 5000 de euro, dar in momentul cind m-am du la el sa inaintez actiunea eu i-am explicat ca debitorul mi-a achitat suma de 3000 de euro si mai are platit restul adica (2000 de euro), dar am fost nevoit sa actionez pt ca mi se prescria contractul de imprumut.A mai aparut o problema , precum ca debitorul are bani a mi dea dar nici decum pretul umflat de executor.La executor cind m-am dus i-am dat 7 miliaone pt. timbre si taxa de executare (2 mil +5 mil). Cind am fost cu debitorul la el mi-a spus ca tota taxa de executare este de 28.500.000 care mi se pare exorbitanta,din care cica 10.000.000 mi restitue mie deci rezulta cu o taxa de 18.500.000 pentru 2000 de euro.Problema este ca debitorul are bani cei 2000 de euro sa mi-i dea , dar pt executor nu mai are .Ce pot sa fac in continuare???
A-s vrea sa va dati si cu parerea despre articolul cu cu Licitatia imobiliara daca nu va suparati.
Executare silita
PaulMarica
buna seara,
va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele:
am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)