avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pierdere acte stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pierdere acte stare civila

Unui prieten plecat in SUA i s-au pierdut certificatul de nastere si certificatul de casatorie. Poate cineva din tara, mama lui, de exemplu, sa solicite in locul lui eliberarea duplicatelor? Imi puteti indica procedura? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:01, 17 Octombrie 2013
Poate, pe baza unei procuri speciale facuta ori la consulat ori la un notar din SUA care are apostila de la Haga. Daca o face la notar va trebui tradusa, legalizata si autentificata la un notar roman.
Se numeste ''procura speciala'' pentru ca trebuie sa scrie pe ea exact scopul pentru care a fost eliberata: eliberarea duplicatelor certificatului de nastere si certificatului de casatorie. Va trebuie datele din actul de identitate al mamei, ca sa fiti sigur ca sunt corecte n-ar fi rau daca v-ar trimite un scan al CI.

Puteti solicita si prin consulat duplicatele; poate dura mai mult de o luna pana le primiti si costa mult fata de cat costa in tara - 67 USD pentru unul insa nici procura nu e ieftina (80 de dolari).
Va multumesc tare mult!
Sa va fie de folos :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc bibi_lala bibi_lala buna am o fetita de 3 ani nascuta in Ibiza(spania) acualmente suntem in ibiza.As vrea sa stiu daca o ruda fiind bunia fetitei poate face certificatul acesteai ... (vezi toată discuția)
Schimbarea certificatului de nastere GYMMY GYMMY buna ziua cum putem sa scimbam certificatul de nastere daca nu santem in romania mai precis locuim in spania si ce trebuie sa facem (vezi toată discuția)