Buna seara!
In mai 2012 a fost emisa decizia de imputare emisa in urma procesului verbal incheiat de comisia de cercetare administrativa din cadrul DGJM Bucuresti cu ocazia cercetarii administrative efectuate in perioada 09.03.2012 – 17.04.2012 cu privire la drepturile salariale acordate necuvenit unui numar de cinci cadre militare din DGJM Bucuresti in perioada 01.11.2011 si 20.02.2012. Din aceste cinci cadre fac parte si subsemnatul.
Astfel, in urma reorganizarii unitatii la data de 01.04.2011, subsemnatul am fost numit pe o functie inferioara si in conformitate cu Legea cadru nr.284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, urma sa beneficiez pe durata aprobata de ordonatorul principal de credite, de solda de functie corespunzatoare functiei din care am provenit. Cu toate acestea nu mi-a fost platita solda de functie din care am provenit, de 2660 lei, ci o solda de functie de 2228 lei, in lunile septembrie – decembrie 2011, si de 2281 lei dupa acea data.
Cu toate acestea s-a emis decizia de imputare din 02.05.2012 prin care mi se imputa suma de 731 lei reprezentand drepturi banesti incasate necuvenit in perioada octombrie 2011 – februarie 2012.
Am contestat aceasta decizie pe cale administrativ jurisdictionala la Comisia de Jurisidictie a Imputatiilor din MAI, in conformitate cu O.G. nr. 121/1998 privind raspunderea materiala a militarilor.
CJI din MAI s-a pronuntat prin Hotararea din 25.07.2012 prin care admite plangerea formulata de mine si anuleaza decizia de imputare din 02.05.2012, retinand „ caracterul incert al pagubei”.
Cu toate acestea s-a dispus o noua cercetare administrativa in aceasi cauza, emitandu-se o noua decizie de imputare din 06.11.2012 prin care mi se imputa aceiasi suma de 731 lei bazandu-se pe acelasi argument.
Am contestat si aceasta decizie pe cale administrativ jurisdictionala la Comisia de Jurisidictie a Imputatiilor din MAI, in conformitate cu O.G. nr. 121/1998 privind raspunderea materiala a militarilor.
CJI din MAI s-a pronuntat prin Hotararea din 22.02.2013 prin care admite plangerea formulata de mine si anuleaza si aceasta decizie de imputare nr. din 06.11.2012, retinand ca aceasta decizie nu ar avea un caracter obiectiv, iar propunerile formulate de comisia de cercetare administrativa nu ar fi corecte intrucat unii din membrii comisiei de cercetare administrativa au avut legatura cu producerea pagubei.
Si in urma acestei decizii s-a facut o noua cercetare administrativa in aceasi cauza si s-a emis o nou decizie de imputare din 09.05.2013, mentinandu-se prin aceasta decizie imputarea aceleiasi sume de 731 lei in sarcina subsemnatului.
Fiind evident faptul ca, prin calea administrativ jurisdictionala nu mi se vor recunoste drepturile, am ales pentru solutionarea cauzei calea contenciosului administrativ. In conformitate cu art. 7 alin (1) si( 2) din Legea nr. 554/2004 am formulat plangere prealabila la data de 23.05.2013, plangere care a fost respinsa si astfel ma adresez instante in conformitate cu art. 11 alin (1) pct. a) din Legea 544/2004. ( unde deja am depus actele, cauza fiind pe rol, fara termen inca).
Consider ca, decizia este de imputare este netemeinica și nelegală, in fapt nu am incasat drepturi salariale necuvenite in perioada 01.10.2011 – 20.02.2012, decizia de imputare fiind complet lipsita de probe si nemotivata.
1.Problema pe care o ridic acum si va rog mult de tot sa ma ajutati, ce ma sfatuiti sa fac?
2. Jandarmeria sector 1 a trimis la ANAF la sect 6 unde locuiesc executare silitia pentru acea suna de 731 lei, ce pot face sa opresc executarea avand in vedere ca deja este pe rol cauza si daca se poate face unde trebuie sa trimi, cui trebuie sa trimit contestatia la executare?
Va rog sa ma ajutati cat mai repede posibil, va multumesc anticipat.