Buna ziua,rugam sa ne spuneti salariul in perioada de scolarizare,cat la % este din salariul de baza al postului?
Dupa perioada de scolarizare este o perioada de proba de 30 de zile,salariul este acelasi sau este marit conform postului respectiv?
In societate este salariul de baza 1527 lei,salariul pe perioada de scolarizare este de 1221 lei (80%din sal.de baza).
Deci ,unde este prevazut in legislatie salarizarea pe perioada de scolarizare si pe perioada de proba?Si unde se prevede obligativitatea angajatorului de a se conforma legislatiei.:frantic:
In ce domeniu lucrati? In legislatia muncii nu sunt astfel de prevederi referitoare la salarizare. probabil in vreo lege speciala sau in CCM al unitatii.
Perioada de proba este de maxim 90 de zile calendaristice pt functiile de executie si de 120 de zile pt cele de conducere.
Pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu. Fac excepţie acele profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale. La sfârşitul perioadei de stagiu, angajatorul eliberează obligatoriu o adeverinţă, care este vizată de inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială de competenţă acesta îşi are sediul.
Lucram in domeniu privat,automotive.
Un angajat nou, pe perioda determinata de 3 luni ,este considerat in scolarizare,primeste salariul de "necalificat".
Dupa 3 luni i se prelungeste c.i.m. pe perioada nedeterminata,dar salariul acelasi chiar daca este considerat iesit din perioada scolarizare.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa.
Multumesc.
Am inteles ideea. Aceasta e o politica a firmei...nu stiu daca e scrisa in vreun document. Legea nu ii impiedeca sa procedeze in acest mod. In ceea ce priveste cuantumul salariilor ar trebui citit CCM la nivel de unitate.
"Scolarizarea" cred ca este de fapt o instruire a salariatului la locul de munca, o perioada de adaptare a acestuia. Se elibereaza vreo diploma? Daca nu atunci ramane tot necalificat.
Daca in CCM la nivel de unitate nu este prevazut nimic referitor la salarizare,putem sa cerem o evaluare a angajatului dupa perioada de proba si cresterea salariului implicit?
Ne ajuta legislatia cumva?
Cat timp tinem angajatul cu acelasi salariu de "necalificat",in conditiile in care isi indeplineste norma de munca ca si acelasi angajat "calificat".
Multumesc.