avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision administrare legal ??? la contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision administrare legal ??? la contract de credit

Buna ziua, am facut un credit in 2011 in lei cu rata fixa de 10,5% ( DAE 17,9 ) pe 10 ani, intrebarea mea este in legatura cu comisionul de administrare lunar ( care este maricel) daca este aplicat legal ? am auzit ca a iesit o OUG in care spune despre aceste comisioane ca ar fi ilegale.

Citez din contract : " imprumutatul datoreaza lunar Bancii un COMISION DE ADMINISTRARE a carui valoare este de 0,33 % din VALOAREA INITIALA A CREDITULUI. Suma de plata rezultata urmeaza a fi achitata la data scadentei fiecarei rate lunare. Incepand cu al doilea an de creditare,in functie de politica de credite a bancii,de evolutia pietei de credit sau de serviciul datoriei Imprumutatului , banca poate renunta la incasarea comisionului de administare .Banca va analiza anual opurtunitatea renuntarii la incasarea comisionului de administrare " .

Intrebarea mea este :

1) Poate fi acest comision de administrare considerat ilegal ???

2) Este legal ca acest comision de administrare citez din contract " comision de administrare de 0,33 % ce se calculeaza prin aplicarea procentului LA VALOAREA INITIALA A CREDITULUI platibil lunar la data scadentei fiecarei rate lunare "

Deci platesc un comision lunar care se aplica la valoarea initiala a creditului, pai platind lunar creditul scade dar comisionul ramane sa-l platesc la valoarea intregului credit , este legal?? poate din cauza ca este un credit cu rata fixa si astfel si comisionul ramane sa-l platesc la intreaga valoare a creditului ??


Este la fel ca un exemplul : " ai un credit de 30.000 lei din care ai platit 20.000 dar tu platesti un comision la intreaga suma de 30.000, nu ar fi normal sa-l platesti doar la cei 10.000 ramasi ???? Poate din cauza ca ar fi un credit cu rata fixa ???

P.S. ce ma intereseaza daca comisionul de administrare este legal si daca da, este legal sa-l platesc la intreaga suma chiar daca creditul il platesc din 2011 ???

Va multumesc anticipat.



Alte discuții în legătură

Comision administrare cont sabela sabela Buna ziua. In decembrie 2010, am luat de la Raiffeisen Bank un credit de nevoi personale cu dobanda fixa. Banca acorda Imprumutatului un credit in valoare ... (vezi toată discuția)
Credit bancar janyna janyna La inceputul anului 2008 am incheiat un contract de credit - nevoi personale cu RAIFFEISEN BANK S.A. pentru suma de 10.198 EURO (mentionez ca este vorba despre ... (vezi toată discuția)
Comision de administrare pentru credit bancar perceput abuziv !!! vicky boy vicky boy Buna ziua. Cu un an in urma am incheiat un credit ipotecar cu o banca pentru cumpararea unei locuinte, credit pe care trebuie sa il rambursez in 40 de ani ... (vezi toată discuția)