avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu bucatar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu bucatar

am si eu o intrebare,daca eu ca bucatar in acte si totu-si lucrez pe post de ospatar am avut salariu de 804 lei si sa majorat la 800lei cam cat ar trebui sa am acuma salariu ca angajat calificat? am vreun drept sa le cer sa-mi mareasca salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 16 Octombrie 2013
Nu are cum sa aveti salariul de 804 si sa fie majorat la 800 lei.

Salariul minim brut pe economie s-a majorat la 800 lei.
Coeficientii se aplica numai daca sunt prevazuti in ccm aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.
Prin urmare, obligatia de majorare a salariului subzista numai in cazul celor care au salariul minim sub 800 lei , nu si pentru ceilalti.

Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista CCMN care sa oblige angajatorii la aplicarea unor coeficienti de ierarhizare in lipsa unor ccm-uri aplicabile acestora.

De la 01.07.2013, salariul minim brut este de 800 lei indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim brut age age cat e salariu minim brut,in sistemul privat pentru muncitorii cu diploma de calificare? (vezi toată discuția)
Coeficienti la salariul minim pe ec. de la 1 iulie 2013 alice53 alice53 Buna ziua, Se aplica coeficientii la salariul min pe ec. cu 1 iulie 2013 si cum se transmite in Revisal ? mai exact ce acte se intocmesc pt marirea ... (vezi toată discuția)
Salariu minim brut pentru studii superioare. destoian destoian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este salariul minim brut pentru studii superioara avand in vedere ca voi fi angajat cu aceeasi funcitie ca si ... (vezi toată discuția)