avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare cont salariu si salariu la angajator in ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare cont salariu si salariu la angajator in acelasi timp

Buna ziua,

Am si eu o intrebare si as avea mare nevoie de un raspuns. Am o poprire pe salariu pusa la angajator pt un credit de nevoi personale. Din salariu mi se vireaza pe card in mod automat doar 2/3. Acum mi-a venit o executare pt o situatie aparuta cu o companie de furnizari cablu/internet/telefonie mobila iar domnul executor mi-a pus poprire pe toate conturile, toate insemnand salariu si un card pe care se vireaza doar alocatia de stat a copilului. In acest moment am ambele conturi poprite, bancile ridica din umeri deoarece spun ca au nevoie de acord de la executor pentru a ridica poprirea ( desi alocatia de stat nu se poate executa silit ) iar pe contul de salariu din 2/3 cat se vireaza se va opri o alta parte de 1/3.
Ce pot sa fac? Alocatia copilului pe aceasta luna este virata executorului iar din salariu se va depasi 50% cat se poate executa. Cui sa ma adresez? Executorul nu imi raspunde si consider ca este un abuz ce face dansul.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adi1404 , utilizator 19:40, 16 Octombrie 2013
Imi cer scuze daca nu am fost coerenta dar sunt foarte suparata. Deci din salariu se opreste deja 1/3 pt prima poprire, executor pt cea de-a 2 poprire a facut demersuri direct pe contul de salariu, nu vrea sa o faca la firma pt ca stie ca va obtine doar diferenta de procent de pana la 50% din salariu conf legislatiei, asa ca va popri 33% din ce imi ramane dupa prima poprire. Plus ca mi-au luat din cont alocatia de stat a copilului si il intretin singura. E legal ce face?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)