avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL

Buna seara
Firma de evidenta contabila poate sa faca contract de prestari servicii cu alte societati ptr. depunere REVISAL. Am o angajata care este Inspector Resurse Umane.
Am aflat de la alte societatii de evidenta contabila ca societatile de evidenta contabila nu au voie sa faca acest serviciu sau sa-si schimbe codul Caen.
Nu am citit despre asa ceva!!!!
Multumesc
O seara buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 17 Octombrie 2013
Nu am auzit despre interdictia sau incompatibilitatea cu firma de contabilitate (caen-6920). Oricum la primul contract de prestari servicii inregistrat la itm, firma prestatoare duce un dosar care este verificat de itm si cu ocazia aia se clarifica si aspectul codului caen respectiv.
P.S. Am verificat si intradevar este necesar un cod caen suplimentar.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
trandafir2, moderator
ITM-ul nu verifica niciun cod CAEN pentru firmele care completeaza si depun REVISAL-ul pentru alte societati.
Nu este asa ceva prevazut in HG nr.500/2011.

p.s
CECCAR solicita acest lucru la un moment dat.

===

Ordin nr. 1918/2011 pentru aprobarea procedurii si actelor pe care angajatorii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si a procedurii privind transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor in format electronic
CAPITOLUL III - Mentiuni cu privire la completarea registrului general de evidenta a salariatilor
....
10. In vederea inregistrarii prestatorilor de servicii la inspectoratele teritoriale de munca, angajatorii au obligatia de a informa in scris inspectoratele teritoriale de munca despre incheierea contractului cu prestatorul cu care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului. Informarea inspectoratului teritorial de munca se va efectua in termen de 3 zile lucratoare de la data incheierii contractului de prestari de servicii.

11. Informarea la care s-a facut referire la pct. 10 va consta intr-o adresa intocmita de angajator, care va cuprinde: denumirea prestatorului de servicii; certificatul de inregistrare al prestatorului, eliberat de registrul comertului; dovada inregistrarii prestatorului ca operator de date cu caracter personal, conform prevederilor Legii nr. 677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si data de la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumes ptr mesaje.
Stiti ce cod caen suplimentar imi trebuie ?
O zi buna
CAEN 7830 - Servicii de furnizare si management a fortei de munca.

Din precizarile CECCAR-ului prin adresa 8735 / 17.08.2011 :
... va mentionam ca Inspectia Muncii nu a formulat precizari suplimentare referitoare la codul CAEN necesar in vederea inregistrarii prestatorilor de servicii, motiv pentru care va reamintim ca, raman aplicabile prevederile Circularei Corpului nr.3988/05.04.2011 (privind completarea listei cu codurile CAEN aprobate in sedinta Biroului Permanent din data de 01.04.2011, respectiv codul CAEN 7830 – servicii de furnizare si management a fortei de munca).

De asemenea, va reamintim faptul ca, expertii contabili pot uza si de codul CAEN 8299, intrucat potrivit dispozitiilor art.139 lit.m) din ROF-ul C.E.C.C.A.R., lucrarile ce se pot executa, fara a fi limitative de catre expertii contabili in cadrul contractelor de prestari servicii sunt … lit.m) alte activitati si servicii pentru intreprinderi cuprinse in clasele CAEN 8299 (alte activitati de servicii suport pentru intreprinderi n.c.a.).....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 1918/ 2011 leuca_luminita leuca_luminita OMMFPS 1918 /2011 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 587/ 19.08.2011 (vezi toată discuția)
Revisal si evidenta contabila-caen diferit? ContSters114133 ContSters114133 un economist care nu este membru cecar,poate innfinta o intreprinedre individuala ,pentru a putea tine evidenta contabila firmelor cu cifra de afaceri mai mica ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii valentinaanghel valentinaanghel Cum se poate inregistra un cabinet expert contabil la ITM in vederea completarii si transmiterii REVISAL? Multumesc! (vezi toată discuția)