Buna ziua
Am un angajat care a avut CM toata luna cu cod de indemnizatie 01 . Acesta are un contract part time pe o ora cu un salariu de incadrare de 100 lei .
Va rog sa ma ajutati sa calculez restul de plata , deoarece mie i-mi da un net negativ .
Am doua CM-uri : septembrie (initial ) si octombrie (in continuare ) .
I-mi trebuiesc doua calculatii .
Multumesc frumos . As avea nevoie de un raspuns urgent deoarece trebuie sa pregatesc statul de plata .
mergeti cu un singur calcul.Pe spatele concediului scrie la fiecare cod cit se plateste in procent.mergeti pentru sept cu initial si ptr oct cu acelasi calcul in continuare,ultimele 6 luni inainte de a intra omul in concediu(100*6/NR DE ZILE LUCRATOARE DIN LUNILE ACESTEA)
Baza calcul cas este determinata ca :
brut pt impozitare - cat concedii medicale + diferenta baza cas (numai pentru concedii medicale)
unde
diferenta baza cas este determinata ca : 35%*salariu mediu pe economie*nr zile cm/nr zile lucratoare
In cazul nostru avem: 35**2223*21/21 = 778
Inseamna ca se retine mai mult decat primeste: 75lei indemn.-82 CAS = -7 lei mai trebuie omul sa aduca bani , mai bine isi ia concediu neplatit.
N-are trebui baza CAS sa se calculeze in functie de ce fractiunea de norme? In cazul nostru part time o ora 778/8 ?
Adica omul cotizeaza si cand se imbolnaveste statul ii ia salariul?