avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ucidere din culpa

Buna Ziua
In data de 15 oct la ora 10.00 pe un drum national intr-o zona neiluminata corespunzator tatal meu conducand o duba a trecut peste un obstacol care era plasat pe mijlocul benzii crezand ca este un caine fara a se intoarce sa vada ce este. ulterior dupa cativa km a fost oprit de politia rutiera pentru un control de rutina.Acestia au observat sange pe usa din spate a dubei si in consecinta a fost retinut pentru a da declaratii.Tatal meu le-a explicat politistilor ca a trecut peste un caine cu cativa km in urma dar intorcandu-se acolo s-a constatat ca era o femeie in varsta de 78 ani .Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla acum...? Mentionez ca tatal meu s-a oprit intr-o benzinarie inainte de a fi oprit de politie unde s-a vazut pe camerele de supraveghere ca nu s-a uitat pe langa masina deoarece nu a dat importanta incidentului fiind convins ca a fost un caine.
Deasemenea victima intinsa pe carosabil si se pare ca in stare de ebrietate.

Va rog sa-mi dati niste indicatii, ce trebuie sa facem...
Cel mai recent răspuns: Qubik , utilizator 11:40, 20 Octombrie 2013
Este complicata situatia si depinde dd multe lucruri.
In mod normal trebuia sa vada...
Ar cam trebui sa isi angajeze avocat pentru a intelege exact cum se deruleaza procesul penal.
Se poate ajunge si la arestarea preventiva dupa ce probele se vor examina.
Se considera si fuga de la locul accidentului...si in caz de ucidere din culpa este foarte rau...
Au venit cei de la criminalistica, au luat probe, au facut expertiza masinii, iar acum tatal meu este acasa... ce urmeaza sa facem? ce asteptam acum?Mentionez ca i s-au luat si tatalui meu analize si au iesit negative pt alcool...victima este cunoscuta de politia locala pt consumul de alcool...
Cele mai relevante sunt expertizele.
Se poate stabili daca victima era cazuta pe strada sU a fost lovita in timp ce se afla in picioare si traversa sau ce facea.
Mie imi vine miult prsa greu sa cred ca nu a vazut si probabil ca si politistii cred la fel dar se asteapta probele...
Păi și dacă nu a văzut, tot este culpabil.Și dacă ar fi fost un câine tot trebuia să se oprească, să vadă ce s-a întâmplat. Un om , în stare de ebrietate sau nu, a fost ucis.Din culpă, adevărat, dar cel mai probabil se va ajunge la o condamnare, cu suspendare sau nu. Pentru că, pe lângă uciderea din culpă mai este și părăsirea locului accidentului.Cine ar crede că nu a văzut? să fim serioși, una este să lovești un câine și altfel este impactul când lovești un om...
Cred ca incercati acum sa aflati daca apararea dvs poate fi credibila, eu zic ca nu, cel putin eu nu as sustine asemenea aparare in fata instantei, cum sa treci cu masina peste un om si sa crezi ca este caine si mai mult de atat sa nu te opresti sa vezi macar ce s-a intamplat cu masina daca de caine nu te-ar interesa, daca tatal dvs ar fi condus un tanc cred ca ar fi plauzibila apararea.
@Lascoschi: daca era intins pe strada de unde era sange pe usa la duba? si apoi o sa se faca expertiza si o sa se constate clar dinamica producerii accidentului, unde si cum a fost lovit, daca era sau nu in picioare, e chestie de timp, si o atitudine nesincera nu stiu daca o sa-i foloseasca.
Ultima modificare: Joi, 17 Octombrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa - raspundere, pedeapsa florifs florifs Acum doua saptamani sotul meu a accidentat un pieton care i-a sarit in fata , in incercarea de a traversa printr-un loc nepermis. Pietonul a fost lovit cu ... (vezi toată discuția)
Neaaparat ajutor rog din suflet accident circulatie victima pieton Andrei123456 Andrei123456 Am lovit un pieton care a incercat sa traverseze printr-un loc care nu era semnalizat corespunzator cu trecere de pietoni sau altceva. Inca nu se stie cine ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, asigurare MsWho MsWho Buna ziua! La finalul anului precedent, un prieten, care a condus pe un drum principal, a lovit frontal o duba, care venea de pe un drum de camp. Din cauza ... (vezi toată discuția)