avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier, asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier, asigurare

Buna ziua! La finalul anului precedent, un prieten, care a condus pe un drum principal, a lovit frontal o duba, care venea de pe un drum de camp. Din cauza unei masini, pe care masina prietenului o depasise, vizibilitatea ambilor soferi era restransa, insa totusi este clar, ca de pe un drum de camp nu poti sa iesi fara sa fi sigur, ca date fiind conditiile de vizibilitate, toti din jur, inclusiv respectiva persoana sa fie in siguranta. Conducatorul dubei a incercat toate posibilitatile, ca sa nu plateasca asigurarea, inclusiv expertize care sa rezulte, ca prietenul a condus cu viteza etc. Cum s-ar putea convinge pe cale juridica soferul dubei la plata asigurarii?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:04, 20 Noiembrie 2015
Buna ziua,

Ca urmare a accidentului se incheie ori proces verbal, ori constat amiabil.

In primul caz vinovatia este stabilita de Politie, in al doilea de societatile de asigurare.

In functie de cum s-a procedat se poate contesta in instanta unul dintre documente.
Șoferul dubei este în culpă deoarece el trebuia să se asigure la intrarea pe un drum pe care vehiculele circulau având prioritate. Ceea ce vrea conducătorul auto al dubei este stabilirea unei culpe comune în care procentul să fie cât mic pentru el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident - tamponare caruta pe drum national geode geode Bun gasit! Ma aflu, din nefericire, in urmatoarea situatie: circuland pe un drum national si observand tarziu o caruta aflata pe acelasi sens de mers, in ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie , posibil culpa comuna? dvnity dvnity Buna ziua, In urma cu 1 luna si ceva sotia mea si cu mine am avut un accident de masina. Mergeam pe un drum judetean cu 2 sensuri de mers , am vrut sa facem ... (vezi toată discuția)