pentru o femeie in varsta de 59 ani(nascuta la 13.11.1954) pensionata de boala gradul 2 cu o vechime de 32 ani din care 10 ani lucrati la radiologie,as dori sa stiu la ce varsta pot trece de la pensia de boala la cea de limita de varsta.mentionez ca am lucrat ca asistent medical.va multumesc.
Va puteti pensiona la limita de virsta dupa anul 2013 luna Noiembrie la virsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni daca indepliniti conditia stagiului minim de cotizare de 14 ani si 4 luni . Stagiul complet de cotizare este de 29 ani si 4 luni.*
Daca pentru cei 10 ani lucrati la radiologie aveti documente care sa ateste ca v-ati desfasurat activitatea "in conditii deosebite", v-ati fi putut pensiona in octombrie 2012.
Cum nu ati precizat daca puteti dovedi cu acte incardarea la "conditii deosebite" a celor 10 ani, in situatia in care nu se pot lua in calcul, atunci va puteti pensiona la limita de varsta dupa anul 2014 luna Octombrie la varsta standard de pensionare de 59 ani si 11 luni.
Pensionare
marina_karina1957
sunt nascuta in 14-09-1957 am 32 de ani de munca ,6ani gr.2 ,am nascut 3 copi toti in viata ...Virsta la care imi pot depune dosaru de pensionare.pentru limita ... (vezi toată discuția)