avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitionare imobil cu CF de POD
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitionare imobil cu CF de POD

Buna ziua,

As dori sa achizitionez un imobil situat la podul inalt al unui bloc de apartamente. Sunt 2 lucruri care ma framanta:

1. acest bloc are autorizatie de constructie pentru P+2, dar apartamentul in cauza este practic situat la etajul 3, fiind in pod. Pe CF scrie etaj POD, numar apartament POD 2, cu suprafata de 92mp.

2. in schita apartamentului apare spatiu gol, nu sunt facute compartimentari, dar in realitate este compartimentat (3 camere, baie, bucatarie). In plus, fiind podul destul de inalt, s-a facut scara interioara, astfel incat apartamentul este dispus pe 2 nivele (la nivelul 2 compartimentarea este: 1 camera, baie, dressing), iar suprafata totala ajunge 117mp, desi in CF scrie 92mp.

Intrebarea mea este, care sunt riscurile la care ma supun daca as achizitiona acest apartament, avand in vedere ca in CF este pod, dar in realitate este apartament locuibil?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:01, 19 Octombrie 2013
Faceti demersurile de cuparare prin notar si in mod sigur acesta va autentifica actul de vanzare-cumparare dupa ce se verifica legalitatea constructiei, actele existente... Notarul va poate indruma catre un specialist in cadastru care sa faca masuratorile si sa intabuleze la OCPI imobilul asa cum este in realitate si nu cum apare acum pe acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)
Diferente fond intre carte funciara si realitate adrianteodor26 adrianteodor26 Buna ziua, Vreau sa achizitionez o casa in Bucuresti. Proiectul a fost unul de consolidare, iar pe cartea funciara apare in prezent Parter+Pod. Fizic, ... (vezi toată discuția)
Modificare intabulare apartament Catalin_Olteanu Catalin_Olteanu Buna ziua, Am achizitionat un apartament in luna Septembrie a anului curent, iar in acte suprafata totala utila este mult mai mica decat cea reala. Mai ... (vezi toată discuția)