avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Restante plata rate credit, 6 luni neplatite
Discuție deschisă în Executare silită

Restante plata rate credit, 6 luni neplatite

Buna ziua,
Am un credit de nevoi personale transferat de la RBS la Unicredit Tiriac.
Sunt somer indemnizat, datoria fata de banca este de 600 euro-insumand ratele neplatite, creditul in prezent are valoare de 4000 euro, somajul este de 452 lei.
Cand am avut loc de munca am platit la termen si rata integrala.
Beneficez de asigurare in cazul pierderii locului de munca, dar din cauza ratelor neplatiite nu cred ca voi beneficia de asigurare, astept raspuns din partea firmei de asigurari.
Nu am ajuns la o intelgere cu banca si mi-a comunicat ca se poate ajunge la executarea silita, nu am bunuri pe numele meu, nu am alte surse de venit si locuiesc cu parintii.
Ce insemna executarea silita si la ce sa ma astept?
Multumesc,
Gabriel G.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:31, 21 Octombrie 2013
Buna ziua,

executarea silita presupune poprirea(blocarea) conturilor, vanzarea bunurilor (mobile - masina, electronice, etc sau imobile case, terenuri), poprirea altor sume incasate de dvs.
In masura in care nu exista bunuri pe numele dvs, aceasta posibilitate se exclude. Totusi, undeva veti ramane intr-o baza de date iar in viitor, posibilitateade a obtine un credit va fi mult diminuata. Ar fi bine sa gasiti o modalitate sa achitati suma restanta.

Costi Boncu
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Si daca achitati suma restanta, posibilitatea obtinerii altui credit este deja diminuata datorita informatiilor negative din Biroul de Credit. Daca datoria nu se prescrie, si incepe procedura de executare silita, atunci va vor retine din salariu in momentul in care va veti reangaja. Maxim 1/3 din venit.
Buna ziua,

oricum, daca veti achita suma veti fi privit ca o persoana de buna credinta, ceea ce este preferabil atunci cand veti solicita un nou credit.
Costi Boncu
Asta e interesanta cu persoana de buna credinta :). Sunt curioasa de ce nu au aflat si bancile pana acum ca ar fi un criteriu de trecere peste restantele din biroul de credit. Raspunsul de la firma de asigurari ar trebui sa fie favorabil in cazul in care incetarea platilor coincide cu pierderea locului de munca. Daca este asa, solicitati radierea din biroul de credit, dupa ce rezulvati problema. Bunuri pe numele dvs aveti?
Buna dimineata!

Nu detin bunuri din categoria: terenuri, autoturism, casa/imobil.
Se pot considera bunuri: bicicleta, laptopul, televizorul?

Alte discuții în legătură

Executare silita - explicatie costelmac costelmac buna ziua am un debit restant de 1400 ron si am primit instiintare de executare silita as vrea sa stiu in ce consta executarea silita in bunuri s-au ... (vezi toată discuția)
Rata la credit de nevoi personale uga321 uga321 Buna ziua Am si eu o intrebare? Am un credit la o banca in valoare de 120 euro pe luna luat prin 2008 (credit ne nevoi personale fara garantie girant sau ... (vezi toată discuția)
Executare silita de banca in legatura cu un credit de nevoi personale!!! cristi_2012 cristi_2012 as dori si eu o lamurire in lagatura cu executarea silita, la ce ma pot astepta sa se intimple daca nu mai pot plati restanta de credit ramas, va multumesc ... (vezi toată discuția)