avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare incurcata sau nu
Discuție deschisă în Executare silită

Executare incurcata sau nu

Am pierdut un proces si instanta de fond, printr-o hotarare definitiva dar nu si irevocabila, a stabilit (la cererea partii adverse) ca trebuie sa dau o suma dubla fata de cea iesita din calculul expertizei contabile judiciare. Dupa comunicarea hotararii am facut recurs "pentru a nu permite nimanui sa nesocoteasca aritmetica de clasa intai primara, fie ea si judecatoare".
M-am hotarat sa platesc partii adverse suma stabilita nelegal de instanta de fond, in doua rate.
Prima rata pe care am platit-o a fost suficient de acoperitoare pentru adevarata suma stabilita de expertiza judiciara. Pentru a evita o eventuala executare silita cu care ma ameninta creditorul, am achitat si partea a doua pana la limita stabilita gresit si nelegal de instanta de fond.
Desi am platit benevol suma stabilita de instanta de fond, dupa plata ratei a doua, ma trezesc cu somatie de la executor prin care sunt informat ca sunt executat silit chiar pentru suma ce o platisem in a doua rata.
Am mers la executor si am demonstrat ca am platit si cea de a doua rata.
Intre timp, TRIBUNALUL s-a pronuntat in recurs si a "repus aritmetica in drepturile ei" modificand sentinta instantei de fond in sensul ca trebuia sa platesc doar suma pe care eu o virasem in prima rata.
Desi am prezentat ulterior executorului si creditorului hotararea instantei de recurs
care este irevocabila, executorul insista sa-i platesc onorariul pentru suma ce considera ca a executat-o (transa a doua pe care instanta din recurs n-a mai retinut-o in sarcina mea).
Cat de corect, logic si legal este ceea ce sustine executorul cand dupa recurs eu am devenit creditor pentru acea suma?!!
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
rosu gheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 21:01, 18 Octombrie 2013
Nu este corect!
formulati contestatie la executare si solicitati instantei anularea sumelor de bani respective
Da, am formulat contestatie la executare si mi s-a dat ca data informativa a primei infatisari 4 decembrie 2014 iar executorul mi-a dat ultimatum pe data de 23 octombrie.
Nu inteleg de ce insista atat de mult executorul avand in vedere si faptul ca executarea silita a fost incuviintata pe o hotarare care acum este modificata in mare parte de instanta de recurs.
Ea (incuviintarea executarii silite) mai poate fi valabila in aceasta situatie ?
Mie mi se pare ca ea este deja ramasa fara obiect si a fost facuta pe raspunderea celor ce au pornit executarea pe baza unei sentinte doar definitiva nu si irevocabila.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
rosu gheorghe, utilizator
Trebuia sa solicitati si suspendarea executarii.
Nu am cerut in recurs asa ceva pentru ca la data recursului altele erau datele problemei.
In schimb am cerut in contestatia la executare, anularea actelor de executare silita intrucat aceasta a ramas fara obiect. Incurcate-s caile ..............!!!
Acum daca nu-i platesc executorului ce-mi cere (onorariu pentru care nu a facut nimic si
pentru ca suma de executat este si anulata de instanta de recurs) ce pot pati ?
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
rosu gheorghe, utilizator
In cadrul contestatiei la executare trebuia sa solicitati si suspendarea executarii.

Alte discuții în legătură

Recurs nefondat saly30 saly30 Buna ziua am castigat recuperarea unei sume de banii primntr-o hotarare definitiva la jude sector 3 parata a facut recurs .Recursul s-a respins ca ... (vezi toată discuția)
Calcul prescriere executare silita florina70_c florina70_c Buna ziua! Va adresez rugamintea de a ma ajuta si sprijini in urmatoarea problema - [b]daca s-a prescris sau nu termenul de executare silita a unui titlu ... (vezi toată discuția)
Executare silita silviadumitrescu silviadumitrescu Buna ziua, imi poate raspunde cineva, va rog, daca este legal sa acorzi dreptul de executare silita in baza unei hotarari care nu este definitiva si ... (vezi toată discuția)