avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua, imi poate raspunde cineva, va rog, daca este legal sa acorzi dreptul de executare silita in baza unei hotarari care nu este definitiva si irevocabila si impotriva careia sa depus si apel?? Cu atat mai mult cu cat , la procesul pe fond,am depus acte ca sa pot demonstra ca am platit restanta dar nimeni nu a luat acest lucru in consideratie si in continuare imi cer suma respectiva, plus penalitatile!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
silviadumitrescu, utilizator
ce sa intelegem prin "sa acorzi dreptul de executare silita "? Executorul a cerut incuviintarea executarii silite in baza titlului executoriu -hotararea de la fond- care nu e definitiva si ati atacat-o cu apel in termenul legal? Daca raspunsul este da, faceti urgent contestatie la executare, si contestati titlul executoriu ca fiind nelegal.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Va rog sa ma iertati pentru exprimare...nu prea cunosc termenii juridici! Da, apelul l-am depus si trebuie sa ma prezint pe 12.12.2017. Cat despre contestatie am depus-o si pe aceasta in baza faptului ca sa facut apel si ca deocamdata nu exista o hotarare definitiva si irevocabila. Voiam sa stiu daca am facut bine sau nu ca am depus contestatie...
Cat despre suma pentru care am fost data in judecata, am depus si la dosar si am aratat si judecatorului ( la infatisare) ca am platit ( bon si chitanta), insa pur si simplu nu a tinut cont!!!!!!!!!!!!!! Pentru acest motiv am si depus apelul!!!
Daca discutam de o hotarare executorie, atunci executarea este legala. Nu se intelege obiectul cauzei pe fond. De catre cine ati fost dat in judecata? De o banca? Sau discutam despre o ordonanta de plata sau o cerere de valoare redusa?
ati facut bine ca ati depus contestatia.
Buna ziua, am fost data in judecata de II Lazar Petrisor, o firma de la care am cumparat in rate mobila. Acesta, la un moment dat m-a dat in judecata pentru ca nu am platit ultimele rate , insemnand 1230 de lei. Aceste rate nu le-am platit la timp pentru ca a inchis magazinul din Bucuresti si a tot promis telefonic ca va deschide un nou punct de incasare. Pana sa imi dau seama ca minte m-a dat in judecata. Cu cateva zile inainte sa aflu ca ma cheama in Instanta am platit restul de bani tocmai in ideea ca poate asta urmeaza. La prima sedinta in care am fost chemata am prezentat chitanta si bonul cu care am achitat intreaga suma dar judecatorul nu a tinut cont si a hotarat ca trebuie sa platesc suma plus penalizarile aferente. Sunt de acord sa platesc penalizarile , desi am gost mintita, dar de ce sa platesc din nou suma restanta daca am dovezi ca am platit-o deja!!!????

Daca discutam de o hotarare executorie, atunci executarea este legala. Nu se intelege obiectul cauzei pe fond. De catre cine ati fost dat in judecata? De o banca? Sau discutam despre o ordonanta de plata sau o cerere de valoare redusa?

Alte discuții în legătură

Executare silita- blocare conturi stf_stf stf_stf buna ziua am fost executat silit si mi-au fost blocat contul bancar .Am depus contestatie la executare si am urmatoarea intrebare: daca platesc suma din ... (vezi toată discuția)
Executare silita peraspera peraspera Buna ziua, Am ajuns si aici...dupa un \"proces sfarsit printr-o executie publica \"la TB, executorul spune ca in termen de 1(una )zile sa depun suma de...care ... (vezi toată discuția)
Executare incurcata sau nu rosu gheorghe rosu gheorghe Am pierdut un proces si instanta de fond, printr-o hotarare definitiva dar nu si irevocabila, a stabilit (la cererea partii adverse) ca trebuie sa dau o suma ... (vezi toată discuția)