avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Comert cu autovehicule second-hand
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Comert cu autovehicule second-hand

am o sc care doreste sa efectueze comert cu autovehicule aduse din comunitate.
Nu este platitoare de TVA.
Problema mea e cum fac inregistrarile in contabilitate.
Achizitia o trec pe 371, dar reparatiile? combustibilul? transportul?
Acestea intervin dupa data la care am receptionat auto
Cel mai recent răspuns: miana_b2000 , utilizator 21:06, 27 Octombrie 2013
Reparatiile 3024/6024 si 628.
Transportul intra in pretul marfii.

Combustibilul ar fi 6022
ok, conturile le stiam dar credeam ca trebuie incluse in valoarea marfii(masinii in cazul meu)
si inca ceva: in majoritatea cazurilor, transportul il efectueaza cu forte proprii.
Pun cheltuielile pur si simplu in contabilitate(combustibil, diurna, autostrada)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie service auto animis animis Buna ziua, doresc sa ma ajutati daca se poate, in lamurirea urmatorului aspect. Un service auto (care nu efectueaza comert cu amanuntul ci efectueaza ... (vezi toată discuția)
Inregistrare combustibil vioviod vioviod Am un bon de benzina de 100 ron. Exista o limita intr-o luna a combustibilului pe care -l poti inregistra la un magazin(comert) ? Pot inregistra direct pe ... (vezi toată discuția)
Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)