avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale plangere pentru infractiune economica
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

plangere pentru infractiune economica

Buna ziua,
Vreau sa fac o plagere la politie (infractiuni economice ) impotriva unei societati ce ne-a dat bilete la ordin fara acoperire la data scadenta.Desi au trecut mai multe luni de atunci acesta firma nu ne-a platit suma restanta. Nu stiu cum trebuie sa sune aceasta plangere. Ma puteti ajuta?????
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: ContSters42711 , utilizator 17:04, 30 Martie 2009
Plangerea va ajuta mai putin. Biletele la ordin sunt titluri executorii.Mergeti la un executor judecatoresc si executati silit debitorul dvs.
mai intai le investiti cu formula executorie la judecatoria in raza careia sa refuzat plata si dupa aceea mergeti le executor judecatoresc..
Pe viitor inainte sa acceptati bilete la ordin de la o firma "cunoscuta" sa-i cereti administratorului acelei firme/ sau unui asociat sa avalizeze biletul la ordin in nume propriu!

In felul acesta veti fi intr-o masura mai mare mai protejat de insolvabilitatea firmei si veti putea executa averea personala a administratorului/asociat.

Av. Toma Ionescu
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
ContSters42711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin avalizat ContSters113759 ContSters113759 buna ziua, am avalizat un bilet la ordin la incheierea unui contract de leasing pt. un autoturism achizitionat de firma X; mentionez ca nu sunt si nu am fost ... (vezi toată discuția)
Executare bilet la ordin temis temis Buna ziua, Am un B.O, investit cu formula executorie si pus in executare. Executorul Judecatoresc mi-a comunicat printr-o adresa ca recuperarea creantei nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita bilet la ordin avalizat de administratorul societatii Florentina Ragalie Florentina Ragalie A incercat cineva sa execute un bilet la ordin avalizat de administratorul societatii? (vezi toată discuția)