avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor aparut dupa dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor aparut dupa dezbaterea succesiunii

Buna ziua!Problema mea este urmatoarea:tatal meu a decedat in 2008 ,iar noi am dezbatut succesiunea in termenul legal.Mentionez ca suntem trei copii si mama .Din pacate in acest an a aparut un alt copil al tatalui meu avut cu alta persoana(copil care este in posesia unui certificat de nastere cu numele tatalui meu ).Nimeni nu a stiut ca acest copil a fost recunoscut de tatal meu el negand ca ar fi fost al lui cat a fost in viata.Aceasta persoana vrea sa isi revendice acum dreptul la mostenire (noua ramanandu ne mostenire 2 imobile si un teren).Persoana in cauza stia de moartea tatalui in momentul in care acesta a decedat fiind in relatii forte bune cu rudele tatalui meu.As vrea sa stiu in ce mod putem evita ca aceasta persoana sa aiba vreun drept de mostenire avand in vedere ca aceasta nu si a facut prezenta nici macar in timpul perioadei cand tatal meu a fost bolnav,desi era la curent cu acest lucru fara ca noi sa putem dovedi asta...Ar fi o solutie un contract de vanzare cumparare intre noi si mama?multumesc
Nu este o solutie contractul de vanzare-cumparare.

Este mostenitor direct si nu poate fi inlaturat de la mostenire.

Legea nu face distinctie intre copiii din casatorie si cei din afara casatoriei.

Luati legatura cu un avocat, care sa fie in domeniu. exista alte posibilitati in ce difera de la caz la caz.

Ar fi o varianta ar fi tagada paternitatii.
Indiferent de varianta adoptata, pentru fiecare exista un anumit termen in care se poate exercita. Ar fi bine sa rezolvati problema cat mai repede, deoarece daca timpul trece si depasiti termenele in care se pot exercita anumite acte procesuale, nu mai aveti ce face ulterior.
are un drept legal la mostenire
De putut poate fi inlauturat de la mostenire dar este proces complicat si nu va puteti descurca fara avocat care sa stie foarte bine cum sa procedeze si daca situatia din speta il ajuta.

Este irelevant faptul ca nu l-a vizitat niciodata pe tatal bolnav.
Acest aspect privit in mod singular nu va ajuta cu nimic.
In principiu are drept de mostenire ca orice alt copil. Daca insa dovediti ca nu este ruda printr-un test ADN atunci s-a rezolvat. Deci cereti teste ADN. Daca este frate atunci tratati-l ca atare si acceptati-l cu bune si rele. Nu este, atunci ati scapat. Ati uitat celebrul caz al fiului nelegitim al unui ziarist de la noi celebru mort intr-un accident, care s-a judecat si a dovedit prin testul ADN ca spunea adevarul si era fiul - nu imi vine in minte numele lui.
pt.domnul GermanAlex
Dumitru Tinu,daca mai tin bine minte
se poate studia cazul respectiv

Alte discuții în legătură

Acord de mediere fara certificat de mostenitor? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa apelez la un mediator pentru o succesiune. Ideea este ca nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune 1206 1206 Buna ziua, Sotul meu a murit acum 2 luni. Mostenitorii dupa el sunt: eu si fratele lui. Fratele vrea sa renunte la succesiune dar am inteles ca daca o face in ... (vezi toată discuția)
Mostenire si mostenitori Carmen Dumitrescu Carmen Dumitrescu Sunt 2 frati...parintii au decedat,mama in 1995 si tata in 2011...unul dintre frati locuieste in casa parintilor iar succesiune nu a fost facuta dupa moartea ... (vezi toată discuția)