avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita dupa insolventa si radiere firma
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita dupa insolventa si radiere firma

Rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Administratia finantelor publice judeteana a decis angajarea raspunderii solidare cu debitorul (firma X) eu - administrator cu participare 10% si asociatul 90%. (octombrie 2012) Motivul - neplata impozitelor la stat.(15 000 lei)
Administratia finantelor publice de sector Buc. a dispus executarea silita si poprirea impotriva mea (noiembrie 2012, ianuarie 2013)
Am contestat decizia de angajare a raspunderii solidare la tribunalul judetean si decizia de executare silita si poprire la judecatoria de sector (toate in termen legal)
Di februarie 2013 a inceput procedura de poprire pe salariu.
Asociatul nu a primit decizie de poprie.
In februarie 2013 a fost declansata procedura de insolventa, finalizata in mai 2013. In iunie firma a fost radiata din evidenta Registrului comertului judetean.
In prezent Tribunalul judetean a respins contestatia mea, judecatoria de sector nu a luat o decizie. Poprirea pe salariu continua, asocoatul nu plateste nimic.
Spunetimi ce mai pot face? Trebuie sa platesc in continuare banii ?

Cel mai recent răspuns: jordan_a2010 , utilizator 09:00, 20 Octombrie 2013
Situatia cu insolventa si radierea pare cam neclara. Dvs. fiind administratorul firmei (chiar daca asociat cu doar 10% din partile sociale) sunteti direct raspunzator din punct de vedere legal fata de falimentul firmei, si astfel si atragerea raspunderii administratorului.
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In aceasta situatie prezentata in mare, anaf-ul mai poate face executarea silita in conditiile legale a administratorului daca societate este radiata? varticmihai varticmihai Stimate domnule Avocat, Am o speta pe care nu stiu cum sa o gestionez. As dori ca dv sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce as putea face in speta pe care o ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a administratorului mobilabpd mobilabpd in perioada 2008-2009 o S.C. a acumulat niste datorii. In 2010 a inceput executarea silita a fostului administrator in timpul caruia s-au acumulat ... (vezi toată discuția)
Creante de recuperat in urma atragerii raspunderii solidare ContSters185853 ContSters185853 Am primit ieri o somatie de plata pe persoana fizica: In baza art 145 di ONG 92/2003 cod proc fiscala, ca figurez in evidentele fiscale ale ADM FIN cu sume ... (vezi toată discuția)