avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Dosar evaziune fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Dosar evaziune fiscala

sc f srl in perioada 04.12-08.12 a achizitionat deseuri de la 2 societati comerciale societatea S devenind inactiva in 27.06.12 si neinregistrand in contabilitate facturile emise catre societatea mea iar societatea Q a inregistrat facturile in luna septembrie 2012 in urma controlului GFR s-a intocmit plangere penala.
acum ma aflu in faza de cercetare la politie serviciul SIF fiind invinuit de evaziune fiscala in faza de experiza contabila cei doi experti ai politiei si expertul parte numit de mine se afla in incurcatura pt ca societatea Q desi si-a inregistrat facturile la ANAF prin declaratia 394 la cercetarea penala a declarat ca nu a livrat marfa catre societatea mea. lucrarea penala consta in faptul ca desi am achizitionat marfa de la cele doua societati (deseuri metalice si nemetalice) organele de cercetare vor sa demonstreze ca am achizitionat de la populatie deseurile, achiziti care presupuneau retinerea (prin stopaj la sursa) a cotei de 3% taxa mediu pt generare deseuri si 16% impozit pe profit. La achizitii de 670000 ron rezultand aproximativ de plata o suma de 240000 ron. mentionez ca societatea mea a intrat in insolventa pt ca dupa controlul GFR a urmat controlul ANAF care a dispus plata de 68000 + penalitai 3000 lei reprezentand TVA taxare inveresa aferent societatii care nu si-a inregistrat fc devenind inactiva. pt suma de 68000+penalitati 3000 societatea mea a intrat in insolventa si faliment fara ca ANAF sa faca recurs si fara a mi se atrage mie raspunderea ca administrator. cei de la politie nu tin seama de acest control au dispus expertiza contabila eu angajand expert parte si facand plagere la parchet deoarece politia mi-a respins un obiectiv din expertiza mea si a mai contopit 3puncte. expertii si al meu si al politiei imi cer mie idei si solutii cum sa stabileasca un prejudiciu cat mai mic. va multumesc si astept sfaturi.

Alte discuții în legătură

Control declaratia 394 ! florin_again florin_again Am avut un control de fond la firma in urma caruia s-au constatat cateva diferente intre facturile inregistrate in contabilitatea firmei si cateva societati ... (vezi toată discuția)
Mai pot face facturi? Andyx Andyx Nu am mai avut activitate pe firma de 4 ani si nici nu am mai facut si nici depus nici un act contabil pt ca nu am avut activitate .Si nici nu am facut cerere ... (vezi toată discuția)
Control fiscal gigelas gigelas Buna ziua, 1-Exista firma X (beneficiar) care achizitioneaza marfuri de la firma Y (furnizor). 2-Toate marfurile au fost achizitionate pe baza de ... (vezi toată discuția)