avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cu suprapuneri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cu suprapuneri

Buna ziua,
Am cumparat un teren extravilan 500mp in 2007 (la pretul de varf).Cand am cumparat ni s-au facut masuratori de catre o firma autorizata de cadastru (nu orice PFA).Am picat pe aceleasi coordonate(STEREO 70) cu ale vanzatorului .
In 2010 am primit de la primarie autorizatie de imprejmuire. Pentru aceasta am luat EXTRAS DE CARTE FUNCIARA DE INFORMARE de la OCPI unde nu au fost evidentiate suprapuneri si peste ceva timp ne trezim ca la OCPI terenul nostru figureaza cu suprapuneri .
Pe scurt ,langa noi a aparut un teren care se suprapune jumatate peste terenul nostru cu cadastrul in coordonate locale. In momentul acesta sunt 2 probleme :
1.Noi va trebui sa ne translatam cu aprox 6m pentru a face loc noului proprietar.
2.Terenul exista,trebuie numai translatat dar vor sa-l si ingusteze pentru ca lipseste teren in tarlaua mare. Prin ingustare ,respectiv alungirea terenului vor rezulta suprapuneri si cu alti vecini. Pentru un plan parcelar conform legii trebuie acordul tuturor vecinilor iar acestia nu vor sa semneze.
S-a propus de catre OCPI sa se faca cadastru pentru terenul fara suprapunere iar pentru restul cadastru cu suprapunere.Ce se va intampla cu terenul cu suprapunere?
Se apropie intrarea in intravilan iar aceste probleme intarzie demersurile.
Nu stiu daca am fost foarte explicit .Multumesc pentru un raspuns
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2013
mihailesculivius, utilizator

Alte discuții în legătură

Suprapunere de parcele in teren getuta2 getuta2 Suntem 4 proprietari vecini intr-o tarla. Cand am ridicat documentele de intabulare, am constatat ca, datorita inventarului de coordonate, parcelele noastre ... (vezi toată discuția)
Respingere cadastru si suprapunere cu vecin care face puz oanapetrica oanapetrica Buna ziua, am si eu o problema cu respingerea unui cadastru deoarece se suprapune cu cel al vecinului , terenul este extravilan. Acum el a inceput procedura de ... (vezi toată discuția)
Incredibil! o suprapunere de cadastre halucinanta! V7A7 V7A7 In 2003 am achizitionat un teren de 2400mp (initial extravilan) cu toate actele care trebuiau ,cadastru(in coordonate locale) intabulare in cartea ... (vezi toată discuția)